Allen & Overy herovert eerste plaats in league tables op Stibbe

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 11:25
Advocatenkantoor Allen & Overy herovert de eerste plaats in de league tables dankzij de miljardenbeursgang van Prosus.

Allen & Overy stijgt vier plaatsen in de league table voor advocatenkantoren gesorteerd op dealwaarde. Het kantoor heeft de sprong te danken aan het advies van het team van Tim Stevens bij de Amsterdamse beursgang van Naspers-dochter Prosus voor 25,7 miljard euro. De voormalig nummer één Stibbe staat nu op de vierde plaats. Niet-Nederlandse kantoren Webber Wentzel en Glyn Maris, beide betrokken bij de Prosus-deal, staan gezamenlijk op plaats twee. 

Haasje over

Allen & Overy ging als nummer één de zomer in, maar werd eind juli van de troon gestoten door Stibbe, De Brauw Blackstone Westbroek en NautaDutilh. De drie kantoren adviseerden bij de overname van GrandVision door EssilorLuxottica voor 7,13 miljard euro. Tot vorige week de grootste deal van het jaar. 

Bij de zakenbanken waren Goldman Sachs, J.P. Morgan en Morgan Stanley in de lead van de beursgang van Prosus. Zij gaan nu aan kop in de league tables ECM-advisory gesorteerd in dealwaarde (financieel adviseurs hebben verschillende league tables voor M&A Advisory én ECM-advisory, in tegenstelling tot advocatenkantoren).

De beursgang is gewaardeerd op de waarde van het aandeel van 27% in Prosus dat niet in handen is van moederbedrijf Naspers, direct na de beursgang. 

League table advocatenkantoren na beursgang Prosus:

League table advocatenkantoren voor beursgang Prosus:

 

Gerelateerde artikelen