Allen & Overy en Jones Day gaan het meest over de grens

De advocaten van Allen & Overy en Jones Day adviseren bij de meeste grensoverschrijdende deals van Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van MenA.nl.

Terwijl Prime Minister May de Brexit uitonderhandelt en President Trump de grenzen sluit, zijn een Brits en Amerikaans advocatenkantoren de meest actieve internationale dealmakers van Nederland. What happened?

Allen & Overy adviseerde bij 259 Nederlandse grensoverschrijdende deals tussen 2012 en juni 2017. Wat zijn dat voor deals? Dat zijn fusies en overnames waarbij zowel een Nederlandse als een buitenlandse koper, doelwit of verkoper is betrokken. Met het hoge aantal grensoverschrijdende deals kan het kantoor bogen op de meeste internationale dealervaring en staat het kantoor op nummer 1 van de Top 20 Cross-border Advocatenkantoren. Loyens & Loeff staat met 252 deals op de tweede plaats en De Brauw Blackstone Westbroek met 207 deals op de derde plaats.

 

Echt verrassend is de uitkomst niet, want Allen & Overy is ook het kantoor dat overall de meeste Nederlandse deals doet (435). Het ligt daarom in de lijn der verwachting dat de ‘magic circle firm’ betrokken is bij de meeste internationale deals. Sorteer je de top 20 op grootte van het aandeel cross-borderdeals op het totaal aantal deals, dan prijkt Jones Day aan top, staat Freshfields Bruckhaus Deringer op twee en Stibbe op drie. Het aandeel grensoverschrijdende deals van Jones Day staat op 69 procent (36 deals), bij Freshfields op 65 procent (108 deals) en Stibbe 64 procent (161 deals).

Allen & Overy en Jones Day komen elkaar ook tegen aan de onderhandelingstafel. Zo adviseerde Floris Pierik van Jones Day dit jaar kredietverlener CreditAccess Asia bij een investeringsronde. Sophie Roozendaal van Allen & Overy adviseerde geldschieter Asian Development Bank.

 

Uit eerder onderzoek blijkt dat de ING en Rothschild de meeste grensoverschrijdende deals doen van de zakenbanken.

Gerelateerde artikelen