Allen & Overy en Stibbe adviseren bij ‘fruitdeal’ Hessing

De Nederlandse versonderneming Hessing heeft de gesneden fruit-activiteiten van het Amerikaanse Chiquita overgenomen en versterkt zo zijn marktpositie. Stibbe treedt op voor de Amerikanen; Allen & Overy adviseert Hessing.

De overname bestaat uit de verkooporganisatie voor fruitproducten in de Benelux en de Nederlandse productielocaties in Hedel en Maasbree. Hessing breidt zo flink uit, terwijl Chiquita zich in Europa naar eigen zeggen beter kan concentreren op haar kernactiviteit: bananen. 

Het team van Stibbe dat Chiquita bij staat bestaat uit teamleider Egbert Vroom, Jeroen Smits, Jana van der Pennen, Johan Vrolijk, Sophie Bakker, Martine van der Veen en Hannes Bierman. 

Allen & Overy treedt op voor Hessing in een team dat geleid wordt door Maarten Muller. Hij is al langer adviseur van Hessing en trad ook op voor het familiebedrijf in de overname van Groentehof van Van Rijsingen Groep in 2012. 

Familiebedrijf Hessing is één van de grootste verwerkers van verse groente en fruit in Nederland, met een jaaromzet van zo’n €180 miljoen en een afzet van ongeveer 200 miljoen verpakkingen per jaar. De versproducten worden geleverd aan verschillende supermarktketens in Nederland en de foodservice. Door de overname versterkt Hessing haar marktpositie en autoriteit op het gebied van vers gesneden fruit. De gesneden fruit activiteiten worden nu voorgezet onder de naam Hessing Supervers. 

Gerelateerde artikelen