Allen & Overy en ex-CEO target adviseren Telefoongids bij verkoop Werkspot.nl

Advocatenkantoor Allen & Overy en de ex-CEO van Werkspot.nl adviseren DTG (voorheen De Telefoongids) bij de verkoop een belang van 50 procent in klussite Werkspot.nl aan het Amerikaanse HomeAdvisor. De koper krijgt juridisch advies van advocatenkantoor Houthoff Buruma. DTG was vijf jaar aandeelhouder van de site voor klussers.
Corporate finance adviseur Sander Ouwerkerk verzorgt het M&A advies namens zijn advieskantoor Cornerstone Partners. Ouwerkerk kent de target Werkspot.nl door en door. In 2011 volgende de adviseur Werkspot-oprichter Joost Gielen op als interim-CEO. In 2012 gaf hij het stokje weer over aan Ronald Egas. Voor Ouwerkerk benoemd werd als CEO was hij al lange tijd verbonden als adviseur van Werkspot.nl.
Het team van Allen & Overy staat onder leiding van M&A advocaat Jan Louis Burggraaf. Hij werkt samen met associate Stephanie Horowitz en Liesbeth Scheepbouwer. DTG is een goede relatie van Allen & Overy. het kantoor heeft DTG eerder geadviseerd bij de verkoop van haar activiteiten. Het team van Burggraaf werkte bij de deal samen met DTG-CFO Marc Goegebuer en legal counsel Melanie Holla.
Partners Alexander Kaarls en Thomas de Weerd geven leiding aan het team van advocatenkantoor Houthoff Buruma. Zij werken samen met associates Nils Vernooij en Franciska Voorberg. Het advocatenkantoor heeft in 2013 voorlopig bij zeven deals geadviseerd. Dat blijkt uit de M&A Database van MenA.nl. 
DTG kocht in 2009 een aandeel van 50 procent in Werkspot.nl van oprichter Joost Gielen. Het bedrijf in in 2005 opgericht als eerste Nederlandse marktplaats voor klussen in en om het huis. Opdrachtgevers kunnen klussen plaatsen op de website en klusbedrijven en vakmannen kunnen hier vervolgens een bieding op uitbrengen. 
Met de overname wil HomeAdvisor zijn positie op de Europese markt versterken. HomeAdvisor is een van de leidende spelers in de wereld in het aanbieden van klussen. Het bedrijf is gevestigd in de Verenigde Staten en beschikt over een netwerk van circa 80.000 vakmannen. Al enkele jaren zijn zij bezig om ook een in Europa een sterke positie op te bouwen. Zo heeft HomeAdvisor al vergelijkbare websites als Werkspot in Duitsland, Engeland en Frankrijk.
 
Gerelateerde artikelen