Allen & Overy en De Brauw adviseren bij Jumbo-deal van EUR 290 miljoen

Advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek adviseert het M&A team van Ahold bij de overname van 82 supermarkten voor €290 miljoen. Advocatenkantoor Allen & Overy adviseert Jumbo bij de deal met Ahold en de verkoop van 54 winkels aan Coop. De dealmaker van De Brauw is tevreden: “Ondanks de sombere berichtgeving over de economie heeft De Brauw een goed eerste kwartaal achter de rug waarin mooie deals zijn gedaan”.
M&A partner Klaas de Vries gaf leiding aan het team van De Brauw Blackstone Westbroek. Eerder dit jaar adviseerde hij Ahold bij de overname van Bol.com voor €350 miljoen. Bij de supermarktdeal heeft De Brauw meer dan twintig man ingezet verdeeld over de praktijken M&A, Competition, L&A/Real Estate, Corporate, Arbeidsrecht en Tax. Naast De Vries werken onder andere partners Koos de Blécourt en Jolling de Pree en senior medewerker Michael Schouten aan de deal.
Ahold heeft voor de deal geen zakenbank ingeschakeld. Het team van M&A Director Mayte Oosterveld heeft genoeg ervaring met de waardering van supermarkten. Oosterveld geeft sinds 2010 leiding aan het M&A team van Ahold. Voor Ahold werkte zij onder andere voor zakenbank Goldman Sachs.  
 
Dealmaker Jumbo 
 
Verkoper Jumbo krijgt bij deze deal advies van een team van advocatenkantoor Allen & Overy onder leiding van meervoudig M&A Awards winnaar Jan Louis Burggaaf. Allen & Overy adviseert ook bij de verkoop van 54 winkels aan supermarktbedrijf Coop. De Coop-deal is tegelijk met de Ahold-deal bekend gemaakt, maar zonder dealwaarde. 
Burggraaf adviseerde Jumbo ook toen het in 2011 branchegenoot C1000 kocht van private equity bedrijf CVC Capital Partners voor circa €900 miljoen. Een deel van de winkels die toen zijn gekocht gaan nu naar Ahold en Coop. Hiermee voldoet Jumbo aan de mededingingseisen die gesteld zijn tijdens de overname in 2011. Ook kan Jumbo met de opbrengsten een deel van de overnamefinanciering aflossen. 
 
Gerelateerde artikelen