Allen & Overy voorspelt hobbelige groei M&A-markt

“Hoopvol 2021, maar wel met zenuwslopende schokken.”

In 2021 zullen de fusies en overnames weer toenemen. Hoopvolle signalen in de tweede helft van dit jaar vormen daarvoor de aanleiding. Dit na een daling in het eerste half jaar van transactiewaarden en -volumes met respectievelijk 8 en 9 procent. Dat meldt advocatenkantoor Allen & Overy. 

"De bijna-stilstand die we in de eerste helft van het jaar wereldwijd bereikten, is vervangen door een relatief sterk herstel van dealactiviteit sinds de nazomer”, aldus David Broadley, co-hoofd van Global Corporate van Allen & Overy. Hij denkt dat de komst van vaccins de markt ten goede komt. Ook de onrust rond de Amerikaanse verkiezingen is voorbij.

Toch zit volledig herstel er nog niet in, zo nuanceert Broadley. “De economische schokken van dit jaar kunnen de marktomstandigheden hobbelig maken. De zenuwen van investeerders de komende maanden op de proef worden gesteld.”

Allen & Overy meldt dat het aantal megadeals van meer dan 5 miljard dollar dit jaar daalde met acht procent. Deals van meer dan 10 miljard dollar kelderden met 21 procent. Gemeten naar dealwaarden vonden de meeste activiteiten rond fusies en overnames plaats in de VS (38%), een daling van ruim een kwart (-27%). 

Wat betreft dealwaarde zat West-Europa juist in de lift (+28%), maar de regio is met 26 procent de nummer twee gebleven. Ook in China groeide dit jaar de dealwaarde (+38%). 

De meeste transacties vonden plaats in de technologie- en mediasector, gemeten naar dealwaarden, die stegen in het laatste kwartaal met ruim een kwart (27%). Dealwaarden in de sectoren consumenten en detailhandel stegen met 31 procent. Sectoren waar deal- en transactiewaarden terugliepen zijn die van life sciences en onroerend goed

 

Gerelateerde artikelen