Allen & Overy introduceert online collaboration platform ReportRoom

Allen & Overy introduceert ReportRoom, een online collaboration platform voor due diligence onderzoeken bij fusies en overnames. Het is het eerste advocatenkantoor dat zo’n veelomvattende tool als ReportRoom gebruikt en wereldwijd implementeert. 

Due diligence onderzoeken zijn groot en complex: ze betreffen meestal meerdere jurisdicties, duizenden documenten die geanalyseerd moeten worden, en de teams bestaan regelmatig uit 50+ mensen in verschillende landen en tijdzones. Due diligence onderzoeken ‘oude stijl’ zijn een lineair proces, waarbij veel mensen data verzamelen, analyseren en de uitkomsten in aparte documenten vastleggen. Deze worden vervolgens handmatig samengevoegd, waardoor pas in de laatste fase van het onderzoek een overall rapport kan worden ontwikkeld. Ook de uitkomsten blijven dus lang onduidelijk.

Het due diligence proces is door ReportRoom minder lineair en veel transparanter. Met ReportRoom kunnen due diligence projecten nu volledig in één online omgeving gemanaged worden, wat de efficiëntie, snelheid en kwaliteit vergroot, en vooral real-time inzicht in de resultaten en kritieke issues in relatie tot de voorgenomen fusie of overname oplevert. Het heeft daarmee ook een significante impact op het volledige M&A-proces. Advocaten kunnen zich dankzij ReportRoom concentreren op hoogwaardig juridisch advies. Voor cliënten is ook het real-time inzicht van bijzonder groot belang: ze hebben op ieder gewenst moment inzicht in de voortgang en mogelijk kritieke issues, en kunnen direct handelen bij onvoorziene problemen. 

Allen & Overy heeft ReportRoom samen met softwareleverancier Wizdocs ontwikkeld. Allen & Overy Amsterdam heeft bij de ontwikkeling ervan een voortrekkersrol vervuld, vanwege het grote aantal due diligence onderzoeken dat het uitvoert. ReportRoom wordt momenteel uitgerold in de corporate praktijk van alle 44 A&O-kantoren. Het wordt al gebruikt op deals en de feedback van de advocaten die ermee werken én cliënten is bijzonder positief. 

“Onze advocaten waren nauw betrokken bij de ontwikkeling van ReportRoom,” aldus Justin Steer, partner bij Allen & Overy Amsterdam (foto). “De combinatie van hun dealkennis en de technische expertise van Wizdocs maakte groot verschil: voor zover wij kunnen beoordelen is er geen enkel ander platform dat deze scope aan due diligence aankan, van workflow tot en met post-closing integration, en dan ook nog eens op wereldwijde schaal.”

Gerelateerde artikelen