Alle dealmakers bij de salade buyout van Gilde en AAC Capital Partners

Private equity-bedrijf Gilde verkoopt Salad Signature, bekend van de Johma salades, aan branchegenoot AAC Capital Partners. Bij de secondary buyout zijn maar liefst zeventien verschillende partijen betrokken. Hoofdrollen zij weggelegd voor ING, de Rabobank, Nielen Schuman, De Brauw Blackstone Westbroek, Simmons & Simmons en Loyens & Loeff.
Managing partner Marc Staal (foto) van AAC Capital Partners (AAC) ziet groei in de salademaker. "Wij gaan de groeiambitie van Salad Signature ondersteunen", aldus de investeerder. Staal neemt het stokje over van investment director en partner Bas Glas van Gilde. Glas ziet een mooie toekomst voor de salademaker onder de vleugels van AAC. "Wij hebben er alle vertrouwen in dat de groep zijn succesvolle trackrecord kan vervolgen."
Staal heeft de overname van de salademaker deels gefinancierd met een lening van ING, BNP Paribas Fortis, Rabobank en Belfius. AAC krijgt juridisch advies van advocatenkantoren De Brauw Blackstone Westbroek en het Belgische kantoor Eubelius. Het team van De Brauw staat onder leiding van partner Arne Grimme. Hij werkt op de deal samen met collega Dirk Struycken. 
Een team van KPMG levert de Financial en Tax Due Diligence voor AAC Capital. Commercial Due Diligence wordt verzorgd door OC&C Strategy Consultants en Newton verzorgt de Operational Due Diligence.
Dubbelrol Rabobank 
AAC krijgt krediet van de Rabobank, Gilde krijgt advies. Investment director en partner Bas Glas van Gilde heeft de Utrechtse bank in de arm genomen voor M&A Advisory. Het team van de Rabobank staat onder leiding van executive director Jeroen van den Heuvel en bestaat verder uit director Derk van der Erve, senior associates Martijn Breur en Yvonne Rooijakkers en associates Henk Ellens en Weilong Zhou.
Een team van Simmons & Simmons voorziet Gilde van juridisch advies. Het Amsterdamse team staat onder leiding van corporate partner Leo Verhoeff die in deze deal samenwerkt met Rhamsey Croes, Robbert Janssen, Eline Meesseman en EU & Competition partner Marco Slotboom. Leo Verhoeff heeft de afgelopen jaren regelmatig Gilde bij transacties begeleid. 
Het fiscale advieskantoor JSA Tax verzorgt, samen het de Belgische tak van PwC, de Tax Due Diligence voor Gilde. Partner Oscar Janssen neemt de honneurs waar namens JSA Tax.
Enkele managers van Salad Signature verkopen als onderdeel van de deal ook een pakket aandelen.  Zij krijgen financieel advies van Nielen Schuman, juridisch advies van Loyens & Loeff en fiscaal advies van Pereira.
Namens Nielen Schuman verzorgt partner Moussa F’touh het advies. Het team van Loyens & Loeff staat onder leiding van Philip van Verschuer en bestaat verder uit Wouter Kros, Guido Derckx en Xavier Clarebout.
De volledige dealteams vindt u ook terug in de M&A Database van MenA.nl
Gerelateerde artikelen