Akzo-voorzitter rekent op bezwaren PPG-deal

Een eventuele overname van het Nederlandse verf- en chemieconcern AkzoNobel door de Amerikaanse branchegenoot PPG zou stuiten op bezwaren van toezichthouders. Voorzitter van de raad van commissarissen van AkzoNobel Anthony Burgmans noemde een samengaan vrijdag in een interview met persbureau Bloomberg bovendien‚ÄĚte riskant".

AkzoNobel wees al tot twee keer toe een overnamevoorstel van PPG resoluut af. Ook werden uitnodigingen om in onderhandeling te gaan, tot onbegrip van sommige aandeelhouders, afgeslagen.

Burgmans rekent erop dat de procedure om toestemming te krijgen voor een overname tijdrovend en complex zou zijn. “Brussel is geen papieren tijger. Ze hebben tanden en kunnen wel degelijk bijten. PPG heeft dit niet goed ingeschat en als het fout zou gaan dan zit het management met de brokken."

PPG liet in een reactie weten uitgebreid analyse te hebben gedaan naar eventuele kartelbezwaren en roept AkzoNobel nogmaals op om in overleg te treden. De top van PPG had vorige week bij een bezoek aan Amsterdam al gezegd geen grote bezwaren van toezichthouders te verwachten en stelde dat er duidelijke plannen zijn om de fusie rond te krijgen.

 

(ANP)

Gerelateerde artikelen