AkzoNobel-topman kijkt vooruit na terugtrekken PPG

AkzoNobel heeft jager PPG van zich afgeschud, zo werd donderdag bekend. In een persbericht laat topman Ton B├╝chner weten dat de blik op de nabije toekomst gericht is.

"We waren overtuigd dat een krachtenbundeling zou leiden tot meer mogelijkheden en grotere voordelen voor onze gezamenlijke klanten, werknemers, stakeholders en de maatschappij", reageerde topman Michael McGarry enigszins teleurgesteld in een persbericht direct nadat bekend werd dat PPG niet overgaat tot een vijandige overname van AkzoNobel. 

Versnelde duurzame groei
Gesterkt door de terugtrekking van PPG, stuurde ook Ton Büchner van Akzo een bericht de wereld in, zij het met een optimistischere ondertoon. De CEO van het Nederlandse verfconcern noemde de voortzetting van de zakelijke activiteiten met focus op zowel versnelde duurzame groei als winstgevendheid als voornaamste speerpunten. 

Büchner schreeft tevens dat de strategie zich specifiek zal richten op de verf- en coatingsactiviteiten en de speciale chemicalieëndivisie. Op deze manier hoopt hij de meeste groei te genereren en langetermijn waardecreatie voor alle stakeholders te bewerkstelligen. 

Lees meer over de gehele overnamesoap:
PPG staakt strijd om AkzoNobel
Zet PPG AkzoNobel op vijandige wijze schaakmat?
PPG krijgt geen extra tijd voor biedingsbericht van AFM
Elliott in Ondernemingskamer onderuit tegen AkzoNobel
PPG-topman blijft strijdvaardig over samengaan
Dit zijn de litigationkanonnen in zaak Elliott vs AkzoNobel

 

Gerelateerde artikelen