AkzoNobel weigert overnamebod PPG

AkzoNobel heeft een ongevraagde overnamebod van PPG Industries geweigerd en onderzoekt de strategische opties voor een afsplitsing van een divisie. Dit maakte de onderneming donderdag voorbeurs bekend.

PPG bood ongevraagd 83,00 euro per aandeel AkzoNobel, een som van 54,00 euro in contanten en 0,3 aandeel PPG.
Na bestudering van het niet-bindende bod zijn de beide besturen van de vennootschap tot de slotsom gekomen dat het bod van PPG AkzoNobel "belangrijk onderwaardeert, omdat het geen rekening houdt met het lange termijn waarde creatie potentieel van het bedrijf," aldus het Amsterdamse verf- en chemiebedrijf.

Het concern overweegt verder een afsplitsing van de Specialty Chemicals business, goed voor een omzet van 4,6 miljard euro in 2016. De afsplitsing stelt Specialty Chemicals in staat om zijn leidende positie versneld uit te bouwen in een aantal marktsegmenten, aldus AkzoNobel donderdag.

AkzoNobel zal de verschillende alternatieve eigendomsstructuren voor de Specialty Chemicals activiteiten overwegen, waaronder, maar niet beperkt tot, een zelfstandige beursnotering.

De beslissing van donderdag is versneld, nadat AkzoNobel had besloten tot afwijzing van het ongevraagde, niet-bindende en voorwaardelijk voorstel van PPG.

Bron: ABM Financial News

Gerelateerde artikelen