AkzoNobel rondt acquisitie Industrial Coatings-onderdeel van BASF af

De overname van de industriƫle coatingsactiviteiten van BASF door AkzoNobel is definitief in kannen en kruiken. Met de deal is een bedrag gemoeid van 475 miljoen euro.

De industriële coatingsactiviteitentak van het Duitse chemieconcern BASF heeft in 2015 een omzet gegenereerd van zo'n 300 miljoen euro. Het nieuwste onderdeel van AkzoNobel levert producten aan onder andere de bouw, de maakindustrie (huishoudelijke apparaten, meubels), windenergiesector en de transportsector. Circa 400 BASF-werknemers komen AkzoNobel versterken. Ook krijgt de Nederlandse chemiereus twee fabrieken in het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika in handen. 

Gedurende de komende twee jaar zal een deel van het productievolume van BASF worden overgedragen aan de al bestaande nabije AkzoNobel productiefaciliteiten. Tegen het einde van 2018 hoopt AkzoNobel dat – volgens een eerder bepaalde financiële leidraad voor Performance Coatings – de gehele winstgevendheid van de overname gerealiseerd wordt.

"We zijn blij om onze nieuwe collega's binnen AkzoNobel te verwelkomen", aldus Conrad Keijzer,  lid van het Executive Committee van AkzoNobel, verantwoordelijk voor Performance Coatings. "Dit bedrijf past strategisch uitstekend bij ons en versterkt onze leidende marktposities, met name in de coil, meubelfolie, panelcoatings en sectoren van beschermende coatings in Europa. We zullen in staat zijn om nieuwe producten en onderhoudsoplossingen aan te bieden zoals beschermende coatings voor windturbinebladen. Daarnaast kunnen we een breder klantenbestand bedienen om zo te groeien.” 

De overname, waarover in februari van dit jaar overeenstemming werd bereikt, werd in goede banen geleid door onder meer een goedgevuld team van de Brauw Blackstone Westbroek, dat onder leiding stond van Dieter Wolff

Gerelateerde artikelen