AkzoNobel presenteert nieuwe strategie op 19 april

AkzoNobel houdt op woensdag 19 april een investeerdersdag waarop het bedrijf zijn nieuwe strategie en de bijgewerkte financiƫle richtlijnen presenteert. Dit maakte het verf- en chemiebedrijf dinsdag voorbeurs bekend.

Het bedrijf, dat tot twee keer toe een bod van het Amerikaanse PPG afwees, licht dan de plannen toe "voor de creatie van twee gefocuste bedrijven en voor het creëren van verbeterde langetermijnwaarde".

Deze investeerdersbijeenkomst wordt gehouden naar aanleiding van de eerdere aankondiging om de strategische mogelijkheden voor afsplitsing van de tak Specialty Chemicals te onderzoeken.

"Wij zijn ervan overtuigd dat we een solide basis hebben om onze leidende posities verder uit te bouwen waardoor wij een verbeterde winstgevendheid kunnen leveren en verdere langetermijnwaarde kunnen creëren voor aandeelhouders, medewerkers, klanten, de omgeving waarin we opereren en voor andere belanghebbenden", zo liet CEO Ton Büchner dinsdag weten. Daaraan voegde de topman toe dat AkzoNobel "in de beste positie is om deze plannen zelf te realiseren door verder te bouwen op de uitgezette koers van het bedrijf".

AkzoNobel zal op 19 april ook de resultaten van het eerste kwartaal van 2017 publiceren. Deze datum is naar voren gehaald om de zogeheten 'close-period' te verkorten, zodat het mogelijk werd een investeerdersupdate plaats te laten vinden.

Door: ABM Financial News

Lees ook:
Lazard, HSBC, Goldman Sachs en De Brauw adviseren bij strijd om AkzoNobel
Minister Kamp en provincies willen top van PPG Industries niet ontvangen
PPG Industries in Nederland om zieltjes te winnen

Gerelateerde artikelen