Akzo-concurrent Sherwin-Williams slaat slag in Noord-Amerika

De Amerikaanse en Canadese mededingsautoriteiten hebben groen licht gegeven aan de voorgenomen overname van Valspar Corporation door Sherwin-Williams Company, een van de grote concurrenten van Akzo in de Verenigde Staten.

Het Amerikaanse Sherwin-Williams meldde afgelopen vrijdag dat nu alle autoriteiten met de overname hebben ingestemd. Het concern hoopt de transactie komende week te kunnen afronden. Beide partijen bereikten reeds vorig jaar een akkoord over een bod van 9,3 miljard dollar. De nieuwe combinatie biedt werkgelegendheid aan ongeveer 58.000 werknemers, waarvan het merendeel in de VS en Canada. 

Citigroup, JPMorgan Chase en de advocaten van Jones Day en Weil, Gotshal & Manges stonden koper Sherwin-Williams bij. Valspar liet zich adviseren door Goldman Sachs, Bank of America Merrill Lynch en advocatenkantoor Wachtell, Lipton, Rosen & Katz. 

Axalta
Voorwaarde voor definitieve goedkeuring is dat Sherwin-Williams wel twee fabrieken voor industriële houtcoatings van Valspar aan Axatla moet verkopen. Dat verklaarde de Amerikaanse Federal Trade Commission vrijdag.

Intussen woekert een de overnamestrijd tussen AkzoNobel en PPG Industries voort. De Amerikaanse jager is in afwachting van antwoord van AFM voor meer tijd bij de overname van Akzo. 

Lees ook: "Overname Axalta beste verdediging Akzo in strijd tegen PPG"

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen