Akzo wilde hogere ‘wegloopcompensatie’ PPG

AkzoNobel vond de break-up fee die PPG Industries uiteindelijk bood niet hoog genoeg. De Akzo-top wilde meer financiƫle zekerheid omdat het grote twijfels had of de samensmelting zonder schade voorbij de Brusselse mededingsautoriteiten zou komen.

AkzoNobel liet aanjager PPG de afgelopen maanden na meerdere avances niet aanschuiven aan de onderhandelingstafel. Een belangrijke voorwaarde voor fusiegesprekken was niettemin geschept maar niet naar tevredenheid van topman Ton Büchner, zo meldt het Financieele Dagblad maandagochtend. 

Büchner vond de voorgestelde 'wegloopcompensatie' van 600 miljoen euro te laag en wilde de garantie van een fee in de orde van 2 miljard euro als voorwaarde voor fusiegesprekken. Dat laatste bedrag komt neer op ongeveer 7,7 procent van wat PPG uiteindelijk over had om Akzo te kopen. 

Ook verbaasde het hem dat de Amerikanen niet direct met een 'wegloopcompensatie' kwamen. "Het behoort tot de basisvoorwaarden bij transacties met een dergelijke complexiteit", zo zegt Büchner in de zalmroze krant. 

Lees ook:
AkzoNobel en ministerie werkten samen tegen overname door PPG
Internationale vermogensbeheerders tegen bedenktijd overnames
AkzoNobel gaat in september op zoek naar koper voor chemietak

Gerelateerde artikelen