AKD, CMS en Rembrandt F&O adviseren bij Agio-deal

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 10:01
De familie Wintermans, eigenaar van sigarenconcern Royal Agio, neemt 50% van de aandelen in het technologiebedrijf NTS-Group over. CMS en Rembrandt F&O adviseren de koper; AKD adviseert de verkopende aandeelhouders.

De familie Wintermans heeft de intentie om de resterende aandelen op termijn te verkrijgen. Het team van CMS dat de familie adviseert bestaat naast lead partner Roman Tarlavski uit Christian Delgado, Damia van Laarhoven, Martijn van der Bie, Dominique van Voorst tot Voorst, Jacqueline Feld, Suzanne Reintjes, Barbara Veldmaat, Fleur Assendelft de Coningh, Edmon Oude Elferink en Rogier de Vrey. 

Desgevraagd laat Roman Tarlavski weten: “Hoewel de familie Wintermans al in de machinebouw zit, was deze transactie qua omvang en sector een hele belangrijke investering voor de familie. Familiebedrijven zijn in tegenstelling tot andere investeerders gericht op de zeer lange termijn. Alle beslissingen worden genomen met inachtneming van de belangen van de volgende generatie en moeten passen binnen de waarden die door vorige generaties zijn ontwikkeld en toegepast. Daarbij gaat het doorgaans om echte ondernemers, waarbij het ondernemerschap en de noodzaak om te ondernemen van vader op zoon worden doorgegeven. Of ik sigaren gerookt heb gedurende de deal? Het is erg moeilijk om bij Agio betrokken te zijn een geen sigaren te roken, maar ik heb de verleiding kunnen weerstaan. Het closingdiner moet echter nog plaatsvinden…” 
De verkopende aandeelhouders werden geadviseerd door AKD, in een team van Luc Defaix, Erwin Rademakers, Petra de Jong, Inan Akdeniz, Cees Dekkers, Sabina Smallegange en Anna Fredova.
Luc Defaix, advocaat-partner bij AKD te Eindhoven: "NTS-Group en haar aandeelhouders zijn reeds lang bestaande relaties van AKD. Deze deal is een signaal dat NTS-Group het karakter van een familiebedrijf wenst te behouden. Door deze deelname heeft NTS-Group nu naast Te Strake B.V. een tweede financieel krachtige aandeelhouder. Het is de intentie van de aandeelhouders om te blijven investeren in technologie en infrastructuur en NTS-Group de mogelijkheid te bieden vanuit een financieel gezonde basis verder te groeien." 
De NTS-Group ontwikkelt, vervaardigt en assembleert opto-mechatronische systemen, modules en componenten voor internationale machinebouwers (OEM’s). NTS-Group, jaaromzet ruim 125 miljoen euro en ca. 1000 werknemers, is gevestigd in Eindhoven en heeft vestigingen in Nederland, Tsjechië, Singapore en China. 
Agio’s jaaromzet bedraagt ongeveer € 135 miljoen. Volgend jaar viert Royal Agio Cigars haar 110-jarig jubileum. Inmiddels is zoon Boris verantwoordelijk voor de sigarenactiviteiten en zoon Jonas voor de ontwikkeling van de technische activiteiten als sterke tweede pijler onder het familiebedrijf. Agio heeft ruim 2.600 werknemers in Duizel, Westerlo (België), Sri Lanka en de Dominicaanse Republiek. Het familiebedrijf is reeds actief in de machinebouw met ATD Machinery.
 
Gerelateerde artikelen