AKD breidt beleggingsfondsen- praktijk in Luxemburg uit

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 10:58
AKD advocaten, notarissen en belastingadviseurs breidt de beleggingsfondsenpraktijk in Luxemburg uit met de komst van twee nieuwe partners: Edouard d’Anterroches en Victorien Hémery.

Deze versterking is onderdeel van AKD’s internationale groeistrategie en een logische stap in de verdere uitbreiding van de Luxemburgse activiteiten. 

L

uxemburg is het op één na grootste beleggingsfondsencentrum ter wereld, en het grootste in Europa, met een spectaculaire groei van beheerd vermogen over de laatste jaren: van 3 naar 4 biljoen euro in drie jaar. Voortbouwend op de erkende expertise in de retailfondsensector en een speciaal voor de vermogensbeheersector ontwikkeld juridisch raamwerk, is Luxemburg erin geslaagd zich te positioneren als de topvestigingsplaats voor fondsen die zich richten op private equity, vastgoed, schuld, infrastructuur, impact finance en andere alternatieve strategieën. De uitbreiding van AKD’s beleggingsfondsenpraktijk in Luxemburg vormt onderdeel van de doelstelling van AKD om cliënten een volledig dienstenpakket aan te kunnen bieden, met name in de context van de toename van regelgeving die impact heeft op de vermogensbeheersector.  

Managing partner Erwin Rademakers licht toe: “Edouard en Victorien verrijken onze dienstverlening in de Benelux met een schat aan kennis en ervaring. Hun komst maakt deel uit van de internationale groeistrategie van AKD, die erop gericht is onze cliënten een volledig pakket juridische en fiscale dienstverlening aan te bieden vanuit kantoren in de hele Benelux. En in het bijzonder om beleggingsfondsen, vermogensbeheerders en andere aan fondsen gerelateerde partijen te helpen het hoofd te bieden aan de uitdagingen die het gevolg zijn van de invoering van nieuwe wet- en regelgeving de afgelopen jaren, waaronder de AIFMD, PRIIPs en MIFID II.”

O
ver Edouard d’Anterroches

Edouard is gespecialiseerd in een breed scala aan beleggingsfondsen met de nadruk op private investeringsstructuren die zich richten op private equity, vastgoed, schuld- en infrastructuurstrategieën. Hij adviseert cliënten over de structurering, oprichting en inrichting van gereguleerde en niet-gereguleerde beleggingsconstructies. Daarnaast helpt Edouard cliënten bij de naleving van hun Luxemburgse verplichtingen op grond van de AIFMD en adviseert hij hen over daarmee samenhangende contractuele regelingen. Voordat hij toetrad tot AKD was hij werkzaam bij Arendt & Medernach S.A.

Over Victorien Hémery

Victorien adviseert cliënten over alle juridische en regelgevingsaspecten met betrekking tot de structurering, oprichting en het beheren van  beleggingsfondsen. Zijn praktijk is gericht op private equity beleggingsfondsen en het daaraan gerelateerde beheer en transacties, waaronder de structurering van ‘carried interest’-aanspraken en co-investeringsafspraken. Daarnaast adviseert hij cliënten over de juridische en regelgevingsaspecten van de oprichting, structurering en het beheer van pensioenfondsen en instrumenten voor de bundeling van pensioenen (‘pension pooling vehicles’). Voordat hij toetrad tot AKD was hij werkzaam bij Arendt & Medernach S.A.

“De komst van Edouard en Victorien is een belangrijke stap voor ons kantoor en stelt ons in staat onze expertise op het gebied van private equity en het oprichten en structureren van vastgoedfondsen aanzienlijk uit te breiden. Deze versterking van onze Luxemburgse beleggingsfondsenpraktijk past in ons voortdurende streven naar strategische groei. Wij heten Edouard en Victorien van harte welkom,” aldus Bernard Beerens, managing partner van AKD Luxemburg.

 

 

Gerelateerde artikelen