AKD adviseert D-reizen bij overname Globe-winkels van failliet Oad

Advocatenkantoor AKD adviseert reisorganisatie D-reizen bij de overname van 81 Globe-winkels van de failliet verklaarde touroperator Oad. De verkoop van D-reizen is de vierde doorstart die curatoren Jacques Daniels en Jeroen Stekelenburg hebben gerealiseerd. Voor curator Stekelenburg is het faillissement van Oad één van zijn eerste grote klussen voor zijn kersverse nieuwe kantoor.
“D-reizen benaderde ons met het verzoek hen in deze zaak bij te staan naar aanleiding van eerdere ervaringen met ons kantoor”, zegt Carlos Pita Cao van AKD. Hij werkt in het  team samen met advocaten Paul Peters, Laura de Jong, Marije Osse en Sabina Smallegange. “AKD was verantwoordelijk voor het begeleiden en assisteren van D-Reizen bij het biedingsproces en de daaropvolgende gesprekken en onderhandelingen met de curatoren en overige betrokkenen. Daarnaast hebben we ook geadviseerd bij het structureren van de propositie, het opstellen van de noodzakelijke documenten en het adviseren omtrent het goedkeuringstraject bij de Autoriteit Consument & Markt .”
Pita Cao vindt de deal uitdagend: “Er moest zeer snel geschakeld worden. De continuïteit van de reiswinkels en het behoud van werkgelegenheid zijn in een zaak als deze essentieel, en hierbij is ieder uur dat verstrijkt er één te veel. Er waren meerdere geïnteresseerde bieders en gedurende het proces is de wereld een aantal keren in één minuut veranderd.” Collega Peters bevestigt de woorden van Pita Cao: “Curator Daniels sprak terecht van een achtbaan.”
Als gevolg van de deal worden circa 250 arbeidsplaatsen behouden. De overgenomen reisbureaus zullen verder gaan onder de naam D-reizen, waarmee het aantal D-reizen Vakantiewinkels op 270 totaal komt en D-Reizen nu ruim 1100 medewerkers telt. 
  
Curatoren Jacques Daniels van Daniels Huisman Advocaten en Jeroen Stekelenburg van Stekelenburg Advocaten hebben nu vier voor onderdelen van Oad een koper gevonden. Eerder werd bekend gemaakt dat De Limburgse reisorganisatie Munckenhof Groep Oad Business Travels koopt. Het busbedrijf van Oad overgenomen door oud-directeur Frans Schuitemaker en een investeringsmaatschappij. Oad-dochter SCR Cultuurvakantiesis verkocht aan oud-oprichter Wibo Anema.
Voor Stekelenburg is de deal één van de eerste grote klussen sinds de start van zijn nieuwe kantoor. Na twaalf jaar gewerkt te hebben bij JPR advocaten is hij in juni van start gegaan met Stekelenburg Advocaten. 
Gerelateerde artikelen