Air Liquide schakelt KPMG en Stibbe in bij overname Schiedams gasbedrijf

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 10:40
Wereldwijde Leverancier van industrieel gas Air Liquide heeft dinsdag de acquisitie van Cryotainer, een Nederlands gasbedrijf in Schiedam, afgerond. Een overnamesom heeft de Franse wereldmarktleider niet genoemd.

Cryotainer is een Nederlandse marktspeler van tijdelijke stikstoftoevoer en -services. Het bedrijf legt zich voornamelijk toe op de petrochemische en raffinage-industrie. Ook realiseert het pijpleiding-operators.

Engineeringsactiviteiten
Het hoofdkantoor staat in Schiedam. Cryotainer is werkzaam vanuit drie locaties in Nederland, Duitsland en Frankrijk. Het bedrijf genereerde in 2016 een omzet van bijna 4 miljoen euro. Cryotainer levert services voor industriële adhoc-activiteiten (onderhoud, engineeringsactiviteiten van fabrieken, pijpleidingen en civieltechnische projecten) waar tijdelijke stikstoflevering bij komt kijken. 

Voor Air Liquide betekent de nieuwe aanwinst een uitgebreider portfolio aan apparatuur en gelieerde services om daarmee een leidende positie te ontwikkelen in gasgerelateerde services in Europa. De activiteiten zullen aangestuurd worden vanuit de bestaande Cryotainer organisatie in Schiedam.

Overname-adviseurs
De Franse multinational heeft voor de deal de hulp ingeschakeld van KPMG (transaction support) en Stibbe (legal). Voor Cryotainer traden M&A-adviseur IRIS en de juristen van Wijn & Stael op. 

Gerelateerde artikelen