Air France-KLM gaat nog even niet met de pet rond

Air France-KLM stelt een geplande kapitaalverhoging mogelijk uit omdat de opkomst van de omikron-variant van het coronavirus tot veel onzekerheid leidt in de luchtvaartsector. De luchtvaartcombinatie wilde voor het einde van dit jaar 1 miljard euro ophalen.

Dit meldt persbureau Reuters op basis van anonieme ingewijden. Volgens het persbureau is het door de omikron-variant moeilijk voor Air France-KLM om betrokken partijen te overtuigen van het eigen herstel. 

Het concern zucht door de coronacrisis onder een hoge schuldenlast en heeft een negatief eigen vermogen. Bij de presentatie van de derdekwartaalcijfers meldde Air France-KLM toe te werken naar een herkapitalisatie. 

Daarbij dacht het Nederland-Franse bedrijf onder meer aan de uitgifte van nieuwe aandelen bij bestaande aandeelhouders of aanpassingen aan een lening aan KLM.

Omdat er veel zorgen zijn over de nieuwe variant van het coronavirus, zoals de besmettelijkheid en effectiviteit ertegen van vaccins, hebben veel landen extra reisbeperkingen ingesteld. 

 

 

Gerelateerde artikelen