Agomab Therapeutics neemt Origo Biopharma over

De overname versterkt Agomab’s positie op het gebied van de op de groeifactoren gebaseerde medicijnen.

Agomab Therapeutics heeft recentelijk de overname van het Spaanse biotechbedrijf Origo Biopharma SL aangekondigd. Het biotechbedrijf bevindt zich nog in de klinische fase  en richt zich op de geneesmiddelen die fibrose-gerelateerde aandoeningen kunnen behandelen. De samengestelde organisatie zal zich richten op het converteren van de groeifactoren naar innovatie therapieën.

Agomab’s HGF-gerichte monoklonale antilichamen zal samen met Origo’s programma voor kleine moleculen een brede klinische pijplijn creëren, die fibrose en orgaanfalen zal aanpakken. Agomab zal de programma’s van het Spaanse biotechbedrijf integreren in zijn groeiende pijplijn en het Origo-team en de faciliteiten toevoegen aan zijn huidige organisatie. De zakelijke afdruk van Agomab zal hiermee bestaan uit het hoofdkantoor in België, met onderzoeks- en ontwikkelingslocaties in Italië en Spanje.

Gedeelde visie

‘’Agomab en Origo delen de gemeenschappelijke visie dat de focus op groeifactoren een enorm potentieel heeft. Deze transactie geeft invulling aan de groeistrategie van Agomab en brengt twee teams samen die complementaire R&A-ervaring hebben en een boeiende klinische pijplijn van therapieën tot stand brengen om patiënten met ernstige onvervulde medische behoeften te helpen. Ik kijk er erg naar uit om met het team van Origo samen te werken als een integraal onderdeel van ons gecombineerde bedrijf in de toekomst’’, aldus Tim Knotnerus, CEO van Agomab Therapeutics.

Ramon Bosser, de CEO van Origo Biopharma, vertelt het volgende. ‘’We zien deze overname als een unieke kans om de verdere ontwikkeling van ons programma te versnellen als onderdeel van een zeer competente en toegewijde organisatie. Agomab heeft een indrukwekkend en gedreven R&D- en bedrijfsteam opgebouwd met toegang tot hoogwaardige middelen. Wij zin erg enthousiast om deze stap te zetten en samen met Agomab een op groeifactor gerichte leider op het gebied van medicijnontwikkeling te creëren met zowel antilichaam- als kleine molecuulcapaciteiten.’’

 

 

 

Gerelateerde artikelen