Aegon wijst opnieuw dochtertjes de deur

Aegon wil af van markten waar het de tweede viool speelt. Eerder verkocht Aegon al zijn activiteiten in Centraal- en Oost-Europa.

Door opnieuw kleine activiteiten in de etalage te plaatsen, zet de verzekeraar de focus op kernmarkten voort. Eerder verkocht Aegon al zijn activiteiten in Centraal- en Oost-Europa. Nu ruimt Aegon ook andere marktactiviteiten op, voornamelijk in kleine landen of in markten waar het bedrijf een bescheiden rol speelt. In welke landen bedrijfsonderdelen te koop worden gezet is nog niet bekendgemaakt. 

Dat komt naar voren uit een nieuwe strategie die Aegon-topman Lard Friese heeft aangekondigd in aanloop naar de beleggersdag. Aegon gaat zich richten op drie kernmarkten: de Verenigde Staten, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Verder wordt gefocust op de groeimarkten Spanje en Portugal, Brazilië en China, en wordt het wereldwijde vermogensbeheer onder één dak gezet. 

Aegon gaat wel 150 miljoen euro investeren in initiatieven voor groei. Daar komen nog eenmalige investeringen van 650 miljoen euro bovenop in de komende jaren. Of Aegon met dat geld ook overnames denkt te doen, is niet bekend.

(ANP)

Gerelateerde artikelen