Advocatenkantoor van de maand: De Breij Evers Boon

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 10:16
In 2015 viert De Breij Evers Boon zijn 10-jarig bestaan, waarin het gegroeid is van 3 naar 24 advocaten. “We barsten nog steeds van de ambitie en hebben iedere dag lol”, aldus partner en mede-oprichter Dennis De Breij. Gijs Botman van Mentha Capital is klant van het eerste uur. "De Breij Evers Boon is heel laagdrempelig en prettig in de omgang."
De groei van De Breij Evers Boon is nog niet ten einde; per 1 januari 2015 zullen er drie nieuwe partners toetreden. “Daarmee vormen we een solide basis voor onze cliënten”, aldus Dennis De Breij, die het kantoor in 2005 samen met Joris Boon en Marcel Evers opzetten. “Ik denk dat de meeste van hen aanslaan op ons enthousiasme en de creativiteit en gedrevenheid die ze herkennen. Als boutique-kantoor gaan we er prat op dat onze mensen niet zijn vastgeroest, maar durven te adviseren. Die advisering gaat verder dan alleen het juridisch kader. Dat willen cliënten zien, en dat onderscheidt ons.” 
 
De Breij voelt zich het beste thuis in midmarket transacties waar hij direct met ondernemers en investeerders aan tafel kan zitten. “Daar kunnen we meedenken in juridische en vooral ook praktische oplossingen, en kunnen we actief bezig zijn met integratieprocessen. Onze procederende advocaten zijn dol op complexe geschillen binnen ondernemingen, en tussen bedrijven. Ze willen met de beslissers te maken hebben, of de cliënt nu groot of klein is.” 
Eén van die cliënten is private equity investeerder Mentha Capital, dat sinds de oprichting in 2007 van de diensten van De Breij Evers Boon gebruik maakt. Managing Partner Gijs Botman: “We zochten in die tijd een kantoor met een hoge professionele standaard maar wel een kantoor dat paste bij het kleine bedrijf dat we toen waren. De Breij Evers Boon was ook een jonge organisatie met partners in min of meer dezelfde levensfase. Het totaal sprak ons aan en om die reden hebben wij hen toen gebeld.” 
 
De klik is goed, zegt Botman. “BEB is heel laagdrempelig en past goed bij Mentha. De mensen bij BEB zijn niet alleen heel ervaren en deskundig maar zijn ook heel prettig in de omgang. Je kunt een transactie nu eenmaal niet alleen puur technisch benaderen. Wij werken veel met ondernemers en als wij een advocaat naar voren schuiven als onze adviseur dan ziet zo’n ondernemer dat toch deels als een onderdeel van Mentha. Dan kan het maar beter een partij zijn die die klik ook echt kan maken en tegelijkertijd een professionele juridische procesgang zeker stelt.” 
Mentha Capital heeft inmiddels al een flink aantal overnames met De Breij Evers Boon afgerond. Botman: “In toenemende mate doen we ook add-on acquisities en vanzelfsprekend is De Breij Evers Boon dan ook onze juridische partner. Verder adviseren ze ons bij onze eigen juridische vraagstukken gerelateerd aan onze management organisatie.” 
Ervaring is daarbij volgens Botman één van de belangrijkste eisen voor een advocaat. “Een adviseur moet zaken al meerdere keren hebben meegemaakt. De details zijn dan een vanzelfsprekendheid en de adviseur is in staat om de schakelen op de grote lijnen. Dat is voor alle partijen aan tafel prettig. Er ontstaat vertrouwen en dat maakt uiteindelijk een proces heel efficiënt. Daarnaast is een scherpe prijs natuurlijk belangrijk. Maar voor een totaalprijs is juist efficiëntie weer belangrijk en dan val je terug op ervaring en de wil om een relatie voor de lange termijn te bouwen.” 
 
Om die relatie goed te houden doet Botman ook wat terug. “Ik denk dat De Breij Evers Boon de komst van sinterklaas (Menthaklaas) ieder jaar zeker als positief zal ervaren.” 
Volgens De Breij trekt de M&A markt de laatste tijd weer aan. De Breij Evers Boon heeft een paar drukke maanden achter de rug, waarin veel transacties afgerond.: “Naast ons werk voor Mentha, vond ik  bijvoorbeeld het begeleiden van de Belgisch-Limburgse investeringsmaatschappij LRM bij hun participatie in Concentra Media een mooie uitdaging. Het ging uiteindelijk om de overname van de Limburgse dagbladen. We doen veel in de media sector. Die kennis en ervaring kwam in deze transactie goed tot zijn recht. Andere aansprekende ervaring de afgelopen weken: de verkoop van Canter Vleeswarenfabriek aan DGS, omdat we een echt familiebedrijf adviseerden bij hun verkoop, en de overname van Medizorg door onze cliënte Eurocept, omdat we ook in die transactie konden profiteren van ruime ervaring in de sector, en van onze goede relaties met alle betrokkenen, zoals ook verkoper Van Lanschot Participaties. Zo hoort het in M&A.” 
 
 
                
Dennis de Breij (De Breij Evers Boon) & Gijs Botman (Mentha Capital)
  
Gerelateerde artikelen