Advocatenkantoor Osborne Clarke opent in Amsterdam

Opnieuw een Angelsaksisch advocatenkantoor dat naar Amsterdam komt: het Britse Osborne Clarke komt in de lente van 2014 naar de Zuidas. CEO Simon Beswick: "Binnen een jaar willen we 15-20 advocaten op het Amsterdamse kantoor."

De Nederlandse advocatuur krijgt steeds meer concurrentie van overzeese concullega’s. Eind 2012 kwam het Amerikaanse Jones_Day naar Amsterdam en nu is het dus de beurt aan Osborne Clarke, een middelgroot Engels kantoor – 600 advocaten – dat ook gevestigd is in Brussel, Parijs en New York

In een reactie op de aankondiging van hun komst naar Amsterdam laat Simon Beswick, CEO van Osborne Clarke, weten dat de stap naar Nederland een logische is. "Door feedback van cliënten en onze eigen ervaringen weten we dat aanwezigheid in de vijfde economie in de Eurozone essentieel is. Buiten het Verenigd Koninkrijk, zitten we reeds in de vier grootste economieën: Spanje, Frankrijk, Italië en Duitsland. Amsterdam is een belangrijke internationale strategische hub voor internationele cliënten die in Europa willen uitbreiden."

 
Osborne Clarke hoopt in de lente / zomer van 2014 operationeel te zijn in Nederland. Daartoe wil men de komende maanden werken aan het inhuren van talenten om het kantoor te bemannen. Beswick: "Je hebt een zekere kritische massa nodig om een kantoor bestaansrecht te geven. Onze ervaring in het openen van kantoren in het buitenland, is dat we een kritische massa nodig hebben om te beginnen en vervolgens snel kunnen groeien. Aan het einde van het eerste jaar zullen dat rond 15-20 advocaten zijn."
 
De focus zal komen te liggen op de internationale strategieën van bestaande en nieuwe cliënten. Bij het rekruteren van advocaten wordt dan ook sterk gekeken naar expertise op het gebied van de markten waarin Osborne Clarke’s cliënten actief zijn.  
Gerelateerde artikelen