Kraft Heinz wil voor 130 miljard euro Unilever kopen

Het Amerikaanse consumentenbedrijf Kraft Heinz wil voor 130 miljard euro het Brits-Nederlandse Unilever overnemen. Volgens de Financial Times bieden de Amerikanen £40 (€46,61) per aandeel, maar heeft Unilever het bod afgeslagen.

Het bod waardeert de maker van Unox, Calvé-pindakaas en Dove-zeep op 130 miljard euro. De grootste Nederlandse deal ooit. Ter vergelijking, de overname van ABN AMRO was 71 miljard euro. Volgens de Financial Times zouden miljardair Warren Buffet en en de Braziliaanse investeringsmaatschappij 3G, grootaandeelhouders van Kraft Heinz, een deel van de overnamesom aandragen. 

De Amerikanen hebben gereageerd op de overnamegeruchten en bevestigen dat Heinz Kraft een aanbod heeft gedaan om samen te gaan met Unilever om “een leidend consumentengoederenbedrijf te maken met als doel groei op lange termijn en duurzaam leven.”

In de reactie gaat het bedrijf niet in op de bedragen. De bevestiging moet volgens Heinz Kraft ook niet gezien worden als een aankondiging van een intentie tot overname volgens de “UK City Code on Takeovers”.

Het is nog onbekend welke adviseurs bij de deal betrokken zijn. Advocatenkantoor Linklaters is een waarschijnlijke kandidaat, omdat het kantoor in 2015 de kantoren Slaughter and May, De Brauw Blackstone Westbroek en Cravath Swain & Moore opzijschoof in het 'global legal panel' van Unilever.

 

Gerelateerde artikelen