Advocatenkantoor CMS breidt uit in Noorwegen

Advocatenkantoor Kluge treedt vandaag toe als volwaardig lid tot CMS. Verwacht wordt dat de onboarding in oktober voltooid zal zijn. De Noorse onderneming zal voortaan CMS Kluge heten.

De toevoeging van Kluge en haar grondige kennis van de lokale markt versterkt de aanwezigheid van CMS in de belangrijke zakencentra van Europa. CMS werkt al meer dan 20 jaar samen met gelijkgestemde, onafhankelijke kantoren met een rijk erfgoed die uitmuntende kwaliteit aan hun cliënten leveren. In 2019 zijn twee Afrikaanse kantoren en in 2017 drie Latijns-Amerikaanse kantoren toegetreden tot CMS. Vandaag telt CMS 79 kantoren in 44 landen en meer dan 5.000 advocaten wereldwijd. Kluge heeft 153 advocaten, met kantoren in Bergen, Oslo en Stavanger.
 
CMS en Kluge hebben veel gemeen op het gebied van energie-expertise, met name hernieuwbare energie, maar ook fusies & overnames en technologie, wat beide kantoren aanzienlijke mogelijkheden biedt voor grensoverschrijdende advies- en transactiewerkzaamheden. Beide kantoren ondersteunen cliënten bij het navigeren door de ESG-agenda en het traject naar netto-nul uitstoot en schone energie.

Noorse ondernemingen vragen steeds vaker advies over grensoverschrijdende zaken. Dankzij deze uitbreiding kan CMS aanwezig zijn op de Noorse markt, terwijl Kluge verder kan groeien en voordeel kan halen uit het internationale netwerk en wereldwijde cliëntenbestand van CMS.
 
Nieuwe technologie zal een enorme invloed hebben op de wijze waarop in de toekomst juridische diensten zullen worden verstrekt. Door toe te treden tot een groot wereldwijd advocatenkantoor zoals CMS kan Kluge investeren in en gebruikmaken van de beste beschikbare juridische technologie ten behoeve van haar cliënten.

Gerelateerde artikelen