Advocaten CORP. en NautaDutilh adviseren bij fietsendeal NPM Capital

McKinsey-mannen Bastiaan Hagenouw en Timon Rutten krijgen advies van advocatenkantoor CORP. bij de verkoop van een aandeel in fietsenhandel Hans Struijk Fietsen aan investeerder NPM Capital. De advocaten van CORP. hebben de deal mede te danken dankzij een tip van koper NPM Capital. Advocatenkantoor NautaDutilh is van de partij om vaste klant NPM Capital van advies te voorzien.
“NPM Capital heeft ons kantoor voorgedragen bij het management van Hans Struijk”, zegt dealmaker Diederik Baas van advocatenkantoor CORP. Hij adviseert samen met collega Edwin Renes het management van Hans Struijk Fietsen. Het advocatenkantoor was niet aan het begin van de onderhandelingen tussen NPM Capital en de fietsenhandelaren betrokken. Toen de verkopers een advocatenkantoor nodig hadden wees NPM Capital ze door naar de heren van CORP.
Baas erkent dat het vreemd overkomt dat de een koper bij een deal de advocaat aandraagt voor de tegenpartij. “Ik denk dat we de voordracht te danken hebben aan goede ervaringen bij eerdere deals waar NPM Capital bij betrokken was”, legt Baas uit. Doorgaans worden advocatenkantoren aangedragen door de financieel adviseurs, zoals KPMG, PwC en Holland Corporate Finance. 
NPM Capital heeft geen financieel adviseur ingeschakeld. Voor het juridisch advies heeft het huiskantoor NautaDutilh ingeschakeld. Het kantoor is al jaren betrokken bij deals van NPM Capital. Advocaten Jeroen Preller en Eelco Haantjes trekken de kar bij de investering in de fietsenhandel.
McKinsey & Lehman Brothers
Bastiaan Hagenouw en Timon Rutten zwaaien sinds al enkele jaren de scepter bij Hans Struijk Fietsen. Gedurende hun carrière hebben de fietsenhandelaren de nodige ervaring opgedaan in de wereld van fusies en overnames. Beide heren hebben jaren als consultant bij McKinsey & Company gewerkt. In 2007 is Hagenouw zakenbankier geworden bij Lehman Brothers. 
Ook als managers van Hans Struijk bleven ze actief met fusies en overnames. Recent hebben ze de overname van online fietsenhandelaar Edwin Groen afgerond. Grote kans dat dit niet de laatste deal is, want met NPM Capital aan boord is er weer geld voor nieuwe overnames. Dat blijkt ook uit een persbericht waarin de investeerder aangeeft “via de opening van nieuwe fysieke winkels, overnames en gerichte online investeringen” de fietsenhandel wil vergroten. 
Gerelateerde artikelen