Adviseren met impact

​​​​​​​Als senior associates bij DLA Piper doen wij veel complexe transacties voor internationale en nationale cliënten. Wij zien hierbij dat zowel strategische corporates als private equity partijen toenemend bezig zijn met hun impact op de maatschappij. Dit doen zij onder meer door het integreren van ESG-aspecten (Environmental Social Governance) in hun businessmodel en/of het identificeren en mitigeren van ESG-gerelateerde risico's.

Door Jacklynn Everduim en Connie van Niekerk

Een van de manieren waarmee wij onze cliënten helpen naar een meer sustainable toekomst, is door het doen van ESG-due diligence. ESG-due diligence biedt inzicht in hoe een bedrijf scoort op ESG-gerelateerde onderwerpen ten opzichte van andere bedrijven in dezelfde sector en/of jurisdictie.

DLA Piper heeft gezamenlijk met softwareplatform Datamaran een speciale AI-tool ontwikkeld die samen met onze experts kan assisteren bij het doen van ESG due diligence.

Omdat DLA Piper wereldwijd aanwezig is en reeds jarenlang bij meer M&A-deals wordt betrokken dan ieder ander advocatenkantoor, hebben wij een schat aan data tot onze beschikking. Deze gegevens verwerken wij ook in ons jaarlijkse Global M&A Intelligence Report met marktanalyses en inzichten in trends.

We zijn bezig met het verzamelen van data zodat we de komende jaren een specifiek onderdeel van het Global M&A Intelligence Report kunnen wijden aan wereldwijde ontwikkelingen op het gebied van ESG en ESG-due diligence.

Global M&A Intelligence Report 2022  beschikbaar

De meest recente editie van het rapport is bij ons op te vragen en we vertellen je daar ook graag meer over.

Net als onze cliënten willen wij graag bijdragen aan een betere wereld. Dit doen wij al jarenlang door middel van pro bono werk en tegenwoordig ook steeds meer in onze dagelijkse praktijk. Wat ons bijzonder motiveert, is het samenwerken met cliënten die hun impact op de wereld serieus nemen.

Een goed voorbeeld is Nijhuis Saur Industries, die haar marktaandeel, lokale aanwezigheid en technologieportefeuille uitbreidt middels een combinatie van autonome groei en acquisities en zodoende bijdraagt aan het verder ontwikkelen van afval- en drink waterzuivering en het terugwinnen van waardevolle grondstoffen.

Een ander voorbeeld is Prothya Biosolutions, een biofarmaceutisch bedrijf dat uit gedoneerd bloedplasma geneesmiddelen maakt voor de behandeling van patiënten wereldwijd die lijden aan ziekten ten gevolge van eiwittekorten. Werken voor cliënten met oog voor impact geeft ons persoonlijk voldoening en stelt ons in staat om met onze kennis en expertise een bijdrage te leveren die er echt toe doet.

Het Global M&A Intelligence Report 2022  is inmiddels beschikbaar. Het rapport geeft onze analyse weer van de belangrijkste dealvoorwaarden van bijna 5.000 wereldwijde M&A-transacties waarbij DLA Piper sinds 2015 heeft geadviseerd. Het rapport kan hier worden opgevraagd.

Jacklynn Everduim (links op de foto) en Connie van Niekerk zijn senior associate / advocaat bij DLA Piper

Gerelateerde artikelen