Adviesbureau BoerCroon op rand van afgrond

Door een terugval van adviesopdrachten heeft BoerCroon zwaar in de financiƫle problemen. Het personeel zou vandaag horen dat het bedrijf failliet is en een doorstart zal maken met de gezonde onderdelen.
Bestuurder Jos Zandhuis van BoerCroon wilde gisteren niet reageren, schrijft het FD. De maatschap kampt met een zware schuldenlast. Goodwill op overnames is gefinancierd met leningen van ING Bank. Aflossing is moeilijk geworden door een gedaalde omzet en kosten voor afvloeiing van overtollige medewerkers. Een groot deel van de negentig consultants die drie jaar geleden nog in dienst waren, is ontslagen.

Afgeslankte vorm
ING zou het bureau vanwege de kritieke financiële situatie hebben ondergebracht bij de afdeling bijzonder beheer. Na intern beraad lijkt een aantal partners bereid de activiteiten in afgeslankte vorm voort te zetten. Mogelijk wordt daarvoor een nieuwe juridische entiteit opgericht.
Halvering markt
De problemen bij BoerCroon staan niet op zichzelf. Ook andere bureaus hebben het zwaar te verduren door de krimpende adviesmarkt. Er komen minder opdrachten binnen die bovendien vaak kleiner zijn. De adviseurs kijken nu aan tegen een halvering van de markt. Naast consultancy houdt BoerCroon zich bezig met interim-management en bemiddeling bij fusies en overnames.
Gerelateerde artikelen