Advies young talent 2014, Remco Goes: “Durf vast te houden aan eigen visie”

Over twee weken wordt tijdens de M&A Awards bekend wie er met de Young Talent Award aan de haal gaat. Vorig jaar ging deze felbegeerde prijs naar Remco Goes, senior manager bij Deloitte Corporate Finance. Ondanks dat de genomineerden uit diverse disciplines binnen de M&A-wereld komen is er volgens Goes wel iets wat elk talent nodig heeft: authenticiteit.
In alle bescheidenheid vertelt Goes dat hij niet had verwacht de award te winnen. “Bij het online stemmen kun je wel zien op welke kandidaten er veel gestemd wordt, maar het blijft tot het einde spannend”, aldus Goes. Zijn awardwinst leverde leuke publiciteit op. “Binnen Deloitte ontving ik de felicitaties van het bestuur, maar ook mocht ik felicitaties ontvangen van oude klanten en vrienden van vroeger”.
Hoewel de trofee een leuke erkenning is voor het harde werken betekent dit niet dat Goes op zijn lauweren kan rusten. “Het zou leuk zijn als ik over een jaar of vijf de grote-mensen-award win”, zegt de ambitieuze Goes. Dat het winnen van een M&A Award in je voordeel kan werken bemerkte hij afgelopen jaar. “Soms kan het tijdens het binnenhalen van een nieuwe klant net dat laatste zetje geven. Mensen denken mogelijk: hij is weliswaar jong, maar zal toch wel iets kunnen.”
Goes heeft geen geheim recept dat tot het winnen van een Young Talent Award leidt. “Wel denk ik dat het in deze sector goed is om iets authentieks te hebben en zichtbaar te zijn. Dat je durft vast te houden aan een eigen visie en niet blind achter een partner of Managing Director aan gaat”, zegt Goes. Volgens het jonge talent val je zo meer op. “Voor klanten ben ik zo niet die jongen van de partner, maar gewoon Remco Goes”. 
De Deloitte-man ziet geen grote verschillen tussen zijn generatie en oudere generaties. “ Over het algemeen geldt in deze sector: work hard, play hard. Alhoewel deze generatie misschien een iets andere work-lifebalance heeft door het toegenomen aantal tweeverdieners”, denkt Goes. Wanneer hij reflecteert op het hectische M&A-jaar 2015 ziet hij misschien toch nog een verschil tussen de generaties. “Mijn generatie is vaak na 2007 op de arbeidsmarkt gekomen. Zij hebben de hosannajaren van voor de crisis niet meegemaakt. Dit was het eerste jaar dat ik een booming markt meemaakte. Het was druk in de gehele breedte. Er waren zowel megadeals als veel activiteit in de midmarket. In deze optimistische stemming worden transacties veel makkelijker geclosed”, aldus Goes.
Voor 2016 voorziet hij ook een sterke markt, al denkt Goes dat er een kantelmoment kan komen. “Dit wordt mogelijk mede gedreven door geopolitieke onrusten en afkoelende Aziatische markten en de vraag hoe lang het geld goedkoop blijft. Tegelijkertijd is er zeer veel dry powder kapitaal beschikbaar bij private-equityhuizen, die een goede kurk onder de verwachte dealflow blijven vormen. De markt zal daarom niet inklappen, maar de M&A-markt kan wel afvlakken.” 
 
 
Stem op de Young Talent Award 2015
Dit jaar zijn er maar liefst 13 genomineerden voor de Young Talent Award. Uw stem kan beslissend zijn. Stem via deze pagina op uw favoriete M&A-talent. 
Gerelateerde artikelen