Advent haalt 12 miljard op voor internationaal fonds

Advent International, een van de grootste internationale private equity-investeerders, heeft 12 miljard euro opgehaald bij beleggers voor zijn achtste fonds, het GPE VIII-fonds. Het nieuwste fonds werd binnen een half jaar volledig gevuld.
Advent is ook in Nederland actief – zo’n 25 jaar. Zo heeft de investeringsmaatschappij op het moment belangen in onder meer Unit4, Mediq en Ammeraal Beltech.
 
Met GPE VIII zal worden geïnvesteerd door een team van meer dan 130 investeringsprofessionals in Europa, Noord-Amerika en Azië. Zij kunnen de expertise en netwerken aanwenden van de professionals in het Latin American Private Equity Fund (LAPEF) van Advent International, een fonds dat gericht is op investeringen in Latijns-Amerika. 
 
“GPE VIII heeft toezeggingen gekregen van een gevarieerde groep institutionele beleggers verspreid over de hele wereld,” aldus Johanna Barr, een van de Managing Directors en Global Co-Head of Limited Partner Services bij Advent International in Londen. “Circa 90% van het toegezegde kapitaal is afkomstig van beleggers die ook participeerden in eerdere fondsen van Advent International; het overige deel wordt verstrekt door een select aantal nieuwe beleggers.”  
 
Bram Grimmelt
"Deze succesvolle investeringsronde laat zien dat we een grote groep trouwe beleggers hebben, waardoor we de bewezen sectorgerichte strategie van Advent International kunnen uitvoeren," zegt Bram Grimmelt, director bij Advent en verantwoordelijk voor de activiteiten in Nederland.
 
Grimmelt: "We zijn al vele jaren actief op de Nederlandse markt en hebben voortdurend goede resultaten gerealiseerd door met managementteams samen te werken om succesvolle ondernemingen op te bouwen. Wij zien nog veel meer mogelijkheden in de Nederlandse markt, en ook binnen het nu opgehaalde fonds blijven we geïnteresseerd in de Nederlandse markt en kunnen we onze commitment continueren”.
 
Gerelateerde artikelen