‘Adidas wil af van Reebok’

De Duitse sportkledingreus Adidas is naar verluidt van plan om het merk Reebok van de hand te doen. Het Duitse blad Manager Magazin schrijft dat Adidas een verkoop als de beste manier ziet om van zijn noodlottige investering in het meer op de Amerikaanse markt gerichte Reebok af te komen.

Het concern kocht Reebok in 2005 voor bijna 4 miljard dollar, met als doel de Amerikaanse aartsrivaal Nike op eigen terrein te verslaan. Hoewel opgericht in het Verenigd Koninkrijk staat het hoofdkantoor van Reebok al jaren in het Amerikaanse Boston.

Maar van de ambities kwam weinig terecht. Adidas zag zich vorig jaar zelfs genoodzaakt om de boekwaarde van Reebok bijna te halveren, tot iets minder dan 1 miljard dollar. De coronacrisis maakte het er dit jaar niet veel beter op. In het tweede kwartaal kelderde de verkopen van Reebok met 44 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Volgens Manager Magazin is Adidas van plan om de verkoop in maart volgend jaar geregeld te hebben, stelt het tijdschrift zonder duidelijke bronvermelding. Er zou al interesse zijn getoond voor Reebok, door onder meer het Amerikaanse VF Corp en het Chinese Anta Sports. Adidas weigerde tegenover het blad commentaar te geven op het bericht. Andere partijen waren niet bereikbaar voor een reactie.

Gerelateerde artikelen