Adidas overweegt verkoop dochteronderneming Reebok

Het Duitse sportartikelenmerk Adidas bekijkt "strategische alternatieven" voor de tegenvallende dochteronderneming Reebok.

Daartoe behoort een mogelijke verkoop, maar het bedrijf kan ook onderdeel blijven van Adidas. Dat meldt Adidas, dat niet tevreden is over Reeboks bedrijfsresultaten.

Adidas neemt op 10 maart een besluit over de plannen voor Reebok. Dan wordt de officiële strategie van het sportmerk bekendgemaakt.

Eerder toonden investeringsmaatschappijen Permira en Triton al interesse, meldde zakenkrant Financial Times op basis van ingewijden. Een collectie van retroschoenen die teruggrijpen op de jaren 80 zouden onder jongeren kunnen scoren, beredeneerden de investeerders destijds.

Adidas kocht Reebok in 2006 voor 3,8 miljard dollar. De groeicijfers vallen tot nu toe tegen. Adidas zag zich vorig jaar zelfs genoodzaakt om de boekwaarde van Reebok bijna te halveren, tot iets minder dan 1 miljard dollar. De coronacrisis maakte het er dit jaar niet veel beter op. In het tweede kwartaal kelderden de verkopen van Reebok met 44 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Gerelateerde artikelen