Acture Neemt Duitse Evermood over

Acture, een private uitvoerder van sociale zekerheid voor werkgevers, heeft het Duitse Evermood overgenomen.

Evermood, een platform dat mentale gezondheid op de werkplek preventief aanpakt, zal als een eigen entiteit blijven voortbestaan. De overname van de Duitse HR startup past in de ambitie van Acture om in Duitsland ‘vaste voet’ aan de grond te krijgen. Na vier eerdere overnames in Nederland, is de overname in Duitsland een eerste stap om bij de oosterburen tot de complete dienstverlening van ‘well-being’, naar preventie en ten slotte naar begeleiding te komen.

Klanten van Evermood zijn onder meer Mercedes, Axa, Hornbach, Duitse Rode Kruis, Sparkasse en de gemeentes Aken en Potsdam.

“Het is geen geheim dat mentale problemen de grootste verzuim veroorzaker zijn, in Nederland, maar ook in Duitsland. Met Evermood bieden we een SaaS geïntegreerde oplossing om preventief en op vrijwillige basis ondersteuning te bieden aan medewerkers op dit vlak”, aldus Maudie Derks CEO Acture.

“Evermood gaat een belangrijke rol spelen in onze Duitse ambities”, vervolgt de CEO. “Zeker ook de komende jaren zullen Duitse werkgevers hier aandacht aan moeten blijven geven. Enerzijds omdat ook zij kampen met grote tekorten op de arbeidsmarkt en anderzijds omdat ze te maken hebben met een sterk verouderende arbeidsmarkt. De aanpak van Evermood kunnen wij ook in Nederland integreren en aanbieden. Mensen krijgen steeds jonger last van psychische klachten. Jongeren hebben het gevoel geen controle over hun leven te hebben. Ze kunnen niet altijd dealen met situaties die niet ideaal zijn. Met de komst van internet en de mobiele telefoon is het leven complexer geworden. Daarom moeten – net als in Duitsland – ook hier werkgevers een belangrijke rol vervullen in de preventie van uitval.”

Lees ook: Succesvol stressmanagement in crisistijd

Gerelateerde artikelen