Acture heeft drie keer beet in Duitsland in een half jaar

De uitvoerder van sociale zekerheid wil de dochters omvormen tot platform.

Acture, private uitvoerder van sociale zekerheid voor Nederlandse werkgevers, heeft voor de derde keer een Duitse onderneming overgenomen. Dit keer is Kölner Institut für Management (Ki.M) ingelijfd, een bedrijf met 45 medewerkers. Financiële details van de deal zijn niet bekendgemaakt.

Het Kölner Institut für Managementberatung (Ki.M) richt zich op personeelsmanagement, organisatieadvies en mentale gezondheid. In september werd Evermood overgenomen en in december was het de beurt van moveUP. Evermood gaat komend voorjaar diensten aanbieden in Nederland.

De overname sluit aan bij de strategie van Acture om een platform te ontwikkelen waarmee werkgevers op alle manieren ondersteuning bieden aan collega’s op het gebied van fysieke, mentale, financiële en loopbaanfitheid.

Acture is vijftien jaar geleden opgericht en is verantwoordelijk voor de uitvoering van 25 miljard euro loonsom, zo’n tien procent van de totale loonsom van Nederland.

Acture is onderdeel van Acture Group dat uit meerdere bedrijven bestaat. Met de lancering van het platform doet Evermood in het voorjaar van 2024 haar intrede op de Nederlandse markt.

Gerelateerde artikelen