Acture rijgt alweer een Duits bedrijf aan het spit

Het bedrijf streeft naar het aanbieden van total welfare management.

Acture, private uitvoerder van sociale zekerheid voor Nederlandse werkgevers, heeft Move UP overgenomen, een Duitse onderneming. De deal volgt drie maanden nadat Acture het bedrijf Evermood overnam, eveneens een Duitse onderneming.

Move UP is een specialist op het gebied van fysieke fitheid en beschikt over kantoren in Hamburg, Berlijn en München. Het bedrijf telt 75 artsen, sportwetenschappers, fysiotherapeuten, voedingsdeskundigen en deskundigen op het gebied van veiligheid en gezondheid.

Acure is met 120.000 verzuimmeldingen per jaar voor 6.200 werkgevers verantwoordelijk voor de uitvoering van 25 miljard euro loonsom, zo’n tien procent van de totale loonsom van Nederland. De Duitse overname past in de strategie van Acture om een platform te ontwikkelen waarmee werkgevers 360 graden ondersteuning bieden aan collega’s op het gebied van welzijn, zo laat het bedrijf weten.

“In combinatie met onze recente overname van Evermood, specialist op het gebied van geestelijk welzijn, kunnen we nu verder bouwen aan onze ambitie om te komen tot een total welfare management.” aldus Maudie Derks CEO Acture. “Total Welfare Management biedt werkgevers ook de mogelijkheid om te voldoen aan de ESG-rapportageverplichting.”

Move UP wordt overgenomen van Jan Kolthoff, CEO en oprichter van move UP. Hij blijft betrokken bij het Duitse bedrijf. Financiële details over de deal zijn niet bekendgemaakt.

Gerelateerde artikelen