Active Capital Company neemt meerderheidsbelang in Arnold Suhr

Private-equityhuis Active Capital Company heeft onlangs een meerderheidsbelang van 70 procent genomen in groothandelaar Arnold Suhr uit Hilversum.

De grootaandeelhouders van Arnold Suhr, distributeur in onder meer frisdrankingrediënt kinine dat voor een bittere smaak zorgt in tonic, hebben afstand gedaan van een belang van 70 procent. Arnold Suhr handelt op wereldwijde schaal in zoetstoffen voor de farmaceutische en voedingssector. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Hilversum, kent een omzet van 40 miljoen euro en heeft 20 werknemers in dienst. 

Met Active Capital Company (ACC) aan boord hoopt het in 1947 opgerichte Hilversumse handelshuis zich door te ontwikkelen tot een producent en verwerker van ingrediënten voor genoemde sectoren. De investeringsmaatschappij kreeg advies van advocatenkantoor Houthoff Buruma. Target Arnold Suhr haalde Oaklins Netherlands aan boord als M&A-adviseur. Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn verzorgde voor het juridische advies namens Arnold Suhr.

Dick Zeldenthuis, Managing Partner bij ACC, in een reactie: "Arnold Suhr is een vermaarde distributeur met aanzienlijke technische productkennis. Deze expertise in combinatie met inkoopvaardigheden is een mooie toegevoegde waarde voor zijn klanten."

 

Gerelateerde artikelen