Lazard adviseert Pon bij overnamegesprekken Accell

Accell Group heeft bevestigd in gesprek te zijn met Pon Holdings over het niet-bindende overnamevoorstel dat laatstgenoemde dinsdag kenbaar maakte. Dit liet de Heerenveense fietsenfabrikant woensdag voorbeurs weten.

Het overleg tussen Accell en Pon is zoals bedoeld in artikel 5 lid 2 van het Besluit openbare biedingen Wft. Als een verrassing komt de mededeling van Accell niet. "We zullen op onze jaarlijkse aandeelhoudersvergadering op 25 april transparantie betrachten over de stand van zaken op dat moment. Ik verwacht niet dat we er op zo korte termijn dan uit zullen zijn", zei vertrekkend CEO René Takens van Acell dinsdag al tegen ABM Financial News. "We zijn nu over het bod van Pon in gesprek en zitten daar op dit moment volstrekt neutraal in", voegde de topman daaraan toe.

Het bod van het bedrijf uit Amersfoort, met fietsmerken als Gazelle, Union en Derby, op de sectorgenoot uit Heerenveen, met onder meer Sparta, Batavus, Raleigh en Koga, bedraagt 32,72 euro per aandeel in contanten, inclusief een dividend van 0,72 euro. Daarmee wordt het bedrijf gewaardeerd op circa 845 miljoen euro. Pon heeft zakenbank Lazard als financieel adviseur in de arm genomen in het overnameproces. 

 

Gerelateerde artikelen