ABN Participaties-dochter fuseert met verzekeraar Heilbron

Intermediair- en volmachtbedrijf Heilbron uit Doetinchem en het Reeuwijkse verzekeringskantoor SUCSEZ/UPIVA slaan binnenkort definitief de handen ineen.

Door de krachtenbundeling willen beide bedrijven hun posities in de verzekeringsmarkt versterken en uitbreiden. Financiële details zijn niet prijsgegeven. De fusie biedt werkgelegenheid aan ongeveer 200 mensen. De bedrijfsnamen zullen onveranderd blijven, alsook de samenstelling van de huidige aandeelhouders. 

In de transactie stond Dirkzwager advocaten & notarissen Heilbron bij, terwijl SUCSEZ/UPIVA werd geadviseerd door de advocaten van CORP..

De gecombineerde organisatie zal naar eigen zeggen haar diensten leveren aan 3.900 zakelijke klanten en ruim 19.000 particuliere klanten. Daarnaast behartigen de bedrijven gezamenlijk de belangen van ruim 265.000 verzekerden op het gebied van zorgverzekeringen.

“Door deze fusie zijn wij nog beter in staat om invulling te geven aan de buy & build-strategie en kunnen wij een breder pallet aan diensten en producten aanbieden aan de bijna 2.000 met ons samenwerkende assurantiekantoren.”, aldus Dennis Massaar, directielid van SUCSEZ/UPIVA, dat sinds november 2016 verbleef SUCSEZ/UPIVA in de investeringsportfolio van ABN AMRO Participaties. Onduidelijk is of de investeerder betrokken bij het nieuwe fusiebedrijf blijft. 

 

Gerelateerde artikelen