ABN neemt belang in geldspecialist Merlin

ABN AMRO Participaties heeft een aanzienlijk belang genomen in de Nederlandse specialist op het gebied van betalen en geldverwerking Merlin Technology.

Dat werd woensdag gemeld zonder financiële details naar buiten te brengen.

De doelstelling van de deelname is de groei van Merlin te versnellen, onder meer door te investeren in innovatieve betaaloplossingen en uitbreiding van het internationale netwerk. Merlin levert onder meer geldtellers, sorteermachines en kluizen en is naar eigen zeggen de laatste jaren sterk gegroeid.

Merlin Technology is een innovatief en snelgroeiend technologiebedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het aanbieden van hybride (cash en non cash) oplossingen voor betalen. Middels het label Lincsafe zet het bedrijf Intelligente kluizen (smartsafes) in de markt; deze volledig “in huis” ontwikkelde en geproduceerde oplossing, die nauw aansluit op de systemen van de waardetransporteur, maakt het mogelijk om het geld dat een ondernemer in de (intelligente) kluis deponeert, direct op diens rekening bij te schrijven. In Nederland is Lincsafe marktleider. Daarnaast beschikt de groep over het label Cashtester dat in een 20-tal landen actief is op het gebied van telmachines en vals-geld-detectie.

De betaaloplossingen van Merlin Technology zijn veelal te vinden in het B2C segment zoals petrol, retail, casino’s, banken en overheid. Ook in deze maatwerk oplossingen is Merlin in Nederland marktleider en in het buitenland is een groeiend aantal retail-ketens inmiddels klant.

(ANP)

Gerelateerde artikelen