ABN AMRO, Rothschild, A&O, KPMG, BDO en Nauta bij softwaredeal TSS

Het Nederlandse softwarebedrijf Total Specific Solutions (TSS) heeft niet bezuinigd op adviseurs bij de overname door de Canadese branchegenoot Constellation Software. TSS krijg advies van vijf partijen, te weten ABN AMRO, Rothschild, KPMG, BDO en Allen & Overy. Tegenover het adviesgeweld van TSS zet de koper één advocatenkantoor in: NautaDutilh.
ABN AMRO adviseert de grootaandeelhouder van TSS. Head of MBCF Hugo Peek van ABN AMRO geeft leiding aan het team van ABN AMRO. Peek werkt samen met Ernst Beltman, Lodewijk Sodderland, Mark Zuidema en Sanne Blom. 
Rothschild adviseert het management van TSS en kleinere aandeelhouders. Het team staat onder leiding van de kersverse winnaar van de M&A Award voor Best M&A Advisor 2013, Bastiaan Vaandrager. Hij verzorgt het advies samen met onder anderen Sander Ruijter.
M&A partner Jan Louis Burggraaf is teamcaptain namens Allen & Overy. Hij werkt samen met Stephanie Horowitz, Lucas Brabers, Frederieke van Baal, Floris de Wit, Suzanne Sikkink, Joyce Leemrijse en Rens Bondrager.
KPMG-adviseurs Bas Smits en Winfred de Kreuk verzorgen de vendor due diligence voor TSS. BDO is accountant van TSS en heeft Ruud Vrolijk en Robert Verwer op de deal gezet als transaction support advisors.
 
Vijf tegen één 
Tegenover de vijf adviesbedrijven van TSS zet de koper één advocatenkantoor. Advocaten Chistiaan de Brauw en Bart van Kempen van NautaDutilh verzorgen het juridisch advies naar Nederlands recht voor de Canadese koper. Het is niet de eerste keer dat NautaDutilh de Canadezen adviseert. "Constellation is een kantoorclient", zegt De Brauw.  
TSS ziet de overname door Constellation Software als de volgende stap in haar groeistrategie. TSS heeft in de Benelux posities in de verticale markten zorg, finance en overheid. Samen met Constellation Software wil TSS de Benelux posities verder verstevigen en mogelijk uitbreiden in Europa. Door in te spelen op technologische en sociale ontwikkelingen wil TSS haar Europese ambitie mogelijk maken. Daarbij denkt het softwarebedrijf aan trends als ‘consumerization of IT’ en ‘big data’, toepassingen van cloudtechnologie of business process outsourcing. 
Het Nederlandse softwarebedrijf verwacht dat haar klanten en medewerkers zullen profiteren van de deal met Constellation Software door kruisbestuiving tussen landen op het gebied van trends, technologische ontwikkelingen en innovaties. Robin van Poelje, CEO Total Specific Solutions: "TSS wil de komende jaren blijven groeien en innoveren. Wij voorzien dat een nieuwe generatie softwareproducten steeds meer vanuit een Europees perspectief ontwikkeld zullen worden. Samen met Constellation Software verwachten we te blijven voldoen aan deze zich sterk ontwikkelende marktvraag."
 
Gerelateerde artikelen