ABN AMRO Participaties wil belang in Suitsupply

ABN AMRO Participaties, de private equity-tak van ABN AMRO, wil een belang nemen in het Nederlandse mannenkledingmerk Suitsupply van oprichter Fokke de Jong. Dat blijkt uit een melding van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) van afgelopen dinsdag.

Het Financieele Dagblad schrijft dat het eigendom van de merknaam en veel Suitsupply-winkels tot dusver in handen is van Suit Supply TopCo bv, dat anderhalve maand geleden is opgericht en De Jong als enig bestuurder heeft. Het is niet bekend hoe groot het deel is dat ABN AMRO Participaties koopt in het snelgroeiende bedrijf met meer dan veertig vestigingen in vijftien landen.

Drie weken geleden werd bekend dat Suitsupply een PIK-lening van 35 miljoen euro heeft afgesloten bij de Amerikaanse investeerder H.I.G. Capital. Het pakkenbedrijf draait een omzet van meer dan 150 miljoen, zei H.i.G. in een persbericht, en groeit met ongeveer een kwart per paar

Het kapitaal van de PIK-lening wordt gebruikt voor verdere expansie en om de management buy out van oprichter Fokke de Jong te bekostigen. De Jong kocht eerder dit jaar minderheidsaandeelhouders Marcel Boekhoorn, Jeroen Schothorst en Ben Kolff, de eigenaren van McGregor en Gaastra, uit. Zij hadden gezamenlijk een belang van 33% in SuitSupply.

Nu blijkt dus dat De Jong er een andere externe investeerder heeft gehaald: ABN AMRO Participaties. Tegenover Quotenet ontkent De Jong dat het gaat om een aandelenkoop. "‘Op dit moment zijn de onderhandelingen nog gaande, zowel met ABN Amro als met de ACM." Beide partijen willen niet zeggen wat zij dan wel voor deal in de maak hebben. 

 

Gerelateerde artikelen