ABN AMRO, Poyry Capital, Orange Clover en Mazars adviseren private equity bedrijf Andlinger bij bod Crown van Gelder

Het Brusselse kantoor van het internationale private equity bedrijf Andlinger & Company heeft formeel een overnamebod uitgebracht op de Nederlandse papierproducent Crown van Gelder (CVG). ABN AMRO is betrokken als exchange agent voor de deal. Orange Clover Advocaten adviseert Andlinger en Mazars is betrokken als fiscaal adviseur. Advocatenkantoor Loyens & Loeff en financieel adviseur Pöyry capital adviseren CVG.
Managing partner Johan Volckaerts is namens Andlinger verantwoordelijk voor de overname. In oktober maakte Andlinger de intentie voor de overname bekend om 5,50 euro per certificaat en per participatierecht te bieden en 27,50 euro per niet-genoteerd aandeel. Het bod wordt volledig voldaan in contanten en wordt door zowel het bestuur als de raad van commissarissen van CVG aanbevolen bij de aandeelhouders, zo bleek woensdag.
Aandeelhouders kunnen vanaf donderdag 29 januari hun aandelen aanmelden voor overname. De aanmeldingstermijn sluit op 27 maart. CVG houdt op 19 maart een buitengewone aandeelhoudersvergadering waarin het bod nader wordt toegelicht.
Aandeelhouders die samen iets minder dan 40 procent van de aandelen bezitten hebben toegezegd hun belangen onder het bod te zullen aanbieden. Andlinger heeft aangegeven de financiering rond te hebben. De investeerder zal het bod gestand doen als 95 procent van de aandelen wordt aangemeld. Die drempel kan worden verlaagd naar 80 procent.
 
Andlinger is een actieve partij op de Nederlandse overnamemarkt. In december 2014 kocht het Clesse Industries van Aalberts Industries. Jaap de Jong en Hein Stoops van Mazars Berenschot Corporate Finance adviseerden Andlinger bij deze deal. In oktober 2013 kocht de Belgische investeerder Eska Graphic Board van H2 Equity Partners. Bij deze deal kreeg Andlinger advies van Mazars Berenschot Corporate Finance, transaction support van KPMG en Simon Kucher & Partners, juridisch advies van Allen & Over en Clifford Chance. Financiering kwam van Delta Lloyd Mezzanine Fund, rabobank, ING en De Lage Landen. Een team Deloitte onder leiding van Arnoud Oltmans adviseerde H2 Equity Partners.
 
Gerelateerde artikelen