‘ABN AMRO koopt volgende Duitse bank’

Het zou de tweede deal van ABN AMRO op Duitse bodem worden dit jaar.

ABN AMRO overweegt de Duitse vermogensbeheertak van branchegenoot HSBC over te nemen. Het gaat om de Trinkaus & Burkhardt-activiteiten, die zijn opgegaan in HSBC. Zo kan de Nederlandse bank groeien en zich meer op rijke klanten in het buurland richten, meldt de Duitse zakenkrant Börsen-Zeitung op basis van bronnen.

Volgens de krant zou er binnen twee tot drie weken nieuws over een deal naar buiten kunnen komen. Onbekend is wat ABN AMRO betaalt voor dit bedrijfsonderdeel. Het voormalige Trinkaus & Burkhardt beheert ongeveer 26 miljard euro aan vermogen.

Als het daadwerkelijk tot een deal komt zou dat voor ABN AMRO de tweede Duitse overname in korte tijd zijn. ABN AMRO kondigde vorige maand aan de Duitse private bank Hauck Aufhäuser Lampe (HAL) in te lijven voor 672 miljoen euro. Topman Robert Swaak van ABN AMRO sprak daarbij van een “unieke kans om onze Duitse activiteiten uit te breiden”. Met die deal, die nog moet worden goedgekeurd door toezichthouders, zijn honderden miljoenen euro’s gemoeid.

ABN AMRO is al eigenaar van Bethmann Bank in Duitsland en geldt als de op twee na grootste speler op de Duitse markt voor vermogensbeheer. In het land stimuleert een groot aantal familiebedrijven de vraag naar vermogensdiensten.

In Duitsland was al bekend dat HSBC Continental Europe af wilde van particuliere klantenactiviteiten, omdat die buiten de kernactiviteiten vallen. HSBC deed al een poosje geen investeringen meer in dit onderdeel, zo schrijft de Duitse krant. Desondanks stond het oude Trinkaus & Burkhardt eind 2023 nog altijd in de top tien op de ranglijst van M.M. Warburg en Donner & Reuschel.

Een woordvoerder van ABN AMRO wil niet op het bericht reageren.

Lees ook: Tijd rijp voor overnames Europese banken

Gerelateerde artikelen