ABN AMRO, Stibbe, J.P.Morgan en SocGen adviseren bij beursgang Euronext

Banken ABN AMRO, J.P.Morgan en SocGen adviseren Euronext bij de geplande beursgang. Advocatenkantoren Stibbe en Shearman & Sterling verzorgen het juridisch advies. De Euronext krijgt nog voor de zomer een notering aan de beurzen van Amsterdam, Brussel, Parijs en later Lissabon. Dat maakt Intercontinental Exchanges (ICE) bekend.
Stibbe is samen met Shearman & Sterling co-lead counsel voor Euronext en ICE. Jaap Willeumier en Pieter Schütte hebben de lead voor Stibbe in een team dat verder bestaat uit Michael Molenaars, Paul Vestering, Rogier Raas, Manon Cremers, Lieke Stroeve, Rein van Helden, Reinout de Boer, Nora Offergelt, Emilie Renardel de Lavalette en Charlotte van Weert. 
 
ABN AMRO en verzekeraar ASR nemen voor minstens drie jaar een belang in beursbedrijf Euronext. Samen met andere financiële instellingen uit Nederland, België Frankrijk en Portugal een derde van de aandelen van de Euronext. Het consortium koopt de aandelen via een onderhandse plaatsing en krijgt korting op andere beleggers. In ruil voor de korting moet het consortium het belang minimaal drie jaar aanhouden. 
De investering van het consortium is het gevolg van een eis van nationale toezichthouders. Zij stellen een stabiele aandeelhoudersbasis als voorwaarde voor de beursgang. ICE kocht de Euronext in 2012 en maakte bij de overname bekend de aandelenactiviteiten te willen verkopen. Het Amerikaanse bedrijf ziet meer mogelijkheden in de derivatenhandel.
 
Gerelateerde artikelen