ABN AMRO, Houthoff Buruma en De Brauw adviseren bij aankoop IHC Merwede-belang door Indofin

Zakenbankiers van ABN AMRO en advocaten van Houthoff Buruma en De Brauw Blackstone Westbroek adviseren bij de acquisitie door Indofin van een meerderheid in IHC Merwede, de niche speler uit Sliedrecht actief in het ontwerp, bouw en levering van complexe vaartuigen en materieel aan de wereldwijde bagger- en offshore sectoren.

In deze transactie tussen de aandeelhouders van IHC Merwede onderling, breidt Indofin, het investeringsvehikel van de familie De Bruin haar belang uit van 18 naar 62 procent, terwijl Rabo Capital en IHC Merwede management en personeel hun belang terugbrengen naar respectievelijk 10 en 28 procent.

IHC Merwede’s CEO Govert Hamers verwelkomt de herschikking van het aandelenkapitaal en ziet in Indofin een strategische investeerder met een duidelijke lange termijn visie.
Op financieel gebied worden IHC Merwede management en personeel bijgestaan door het fusie en overname team van ABN AMRO onder leiding van Okko Filius, dat verder bestaat uit Aram van Viersen, Koos Leisink en Joris Schuit, terwijl advocaat Jan van der Horst is aangetrokken voor juridisch advies.
Advocaten van Houthoff Buruma adviseren met twee aparte teams vanuit Rotterdam en Amsterdam respectievelijk IHC Merwede en Indofin. Als teamleiders waren betrokken Michiel Pannekoek en Bram Caudri voor IHC en Willem de Nijs Bik en Baukje Dreimuller voor Indofin. 

Rabo Capital wordt op juridisch gebied bijgestaan door advocaten van de Brauw Blackstone Westbroek. Dat team bestaat uit Arne Grimme, Okke Suurenbroek, Natascha Schreuder, Celeste Dees en Willemijne Adank (M&A), Florence Hinnen en Eva van den Berg (Corporate) en Jan Marten van Dijk, Ferdinand Hengst, Vincent de Bruin en Angelique Groen-Boon (Finance). 

 
Cees de Bruin laat weten erg blij te zijn met de overname. "Ik bedank onze mede-aandeelhouders voor de vruchtbare samenwerking in de jaren na 2005, toen we het bedrijf gezamenlijk overnamen. We zijn erg blij ook in de komende jaren op hun steun te mogen rekenen."  
Gerelateerde artikelen