ABN AMRO en Stek adviseren NEON Private equity bij exit SNT

ABN AMRO en advocatenkantoor Stek adviseren NEON Private equity bij de verkoop van callcenterbedrijf SNT aan de Franse branchegenoot Webhelp. BoerCroon en advocatenkantoor DLA Piper adviseert de koper. De deal biedt nieuwe groeikansen voor SNT.
Executive director Marcus Looijestijn is dealcaptain van het team van ABN AMRO. Het team bestaat verder uit Robbert Claassen, Wouter Giard, Sem Alberga en Sanne Blom. Het juridische team van Stek staat onder leiding van Eelco Bijkerk en bestaat verder uit Ruben Tros en Ruben Elkerbout. Webhelp wordt geadviseerd door het advocatenkantoor DLA piper. Dit team wordt geleid door Casper Hamersma en bestaat verder uit Jeroen Kroes en Patrick Gremmels. 
Arthur Tjon, Managing Partner NEON, ziet nog goede groeikansen voor het callcenterbedrijf: "SNT is voor ons een zeer succesvolle investering geweest, die volledig aan onze verwachtingen heeft voldaan. De investment case gebaseerd op een combinatie van autonome groei, margeverbetering door schaalgrootte en werkkapitaalverbetering, lijkt eenvoudig maar heeft van het hele SNT team veel inspanning gevergd. Vanaf het moment dat wij aandeelhouder werden is de omzet met 70% gestegen en is het bruto resultaat bijna verdrievoudigd. Ook heeft SNT belangrijke nieuwe opdrachtgevers gekregen in kernsectoren zoals verzekeringen, telecom en overheid. Dit heeft geleid tot een indrukwekkende sprong van de vierde naar de eerste positie in de Nederlandse contact center markt. Deze ontwikkeling is ook onder potentiële kopers niet onopgemerkt gebleven. We denken dat zowel de onderneming als voor het management team, Webhelp een uitstekende nieuwe partner is, die mogelijkheden voor verder groei en uitdaging op internationaal vlak biedt."   
Dealcaptain Marcus Looijestijn van ABN AMRO denkt dat Webhelp een goede partner is voor SNT: "Deze transactie is een schoolvoorbeeld van een geslaagde investering. SNT is de afgelopen jaren gegroeid van de nummer vier van Nederland naar marktleiderschap. De exit aan het Franse Webhelp is een mooie vervolgstap. Het proces verliep vlot, mede doordat slechts een zeer beperkt aantal partijen werd uitgenodigd. Partijen waarvan van tevoren duidelijk was dat er interesse zou zijn. Op deze wijze konden partijen goed toegang krijgen tot management en een helder beeld vormen van de mogelijkheden van het bedrijf. " 
Het deal proces is snel verlopen, constateert advocaat Eelco Bijerkerk van Stek: "Het verkooptraject is reeds afgelopen zomer gestart met een vendor due diligence en het gehele traject kenmerkte zich door een intensieve en prettige samenwerking met zowel NEON als het management van SNT. Na afronding van de afstoting van SNT België afgelopen najaar, werden de onderhandelingen met Webhelp en haar adviseurs in een relatief kort tijdsbestek succesvol afgerond.”
Gerelateerde artikelen