ABN AMRO en LETT adviseren Eurocept bij overname NordMedica

ABN AMRO en het Deense advocatenkantoor LETT adviseren farmaceutische en medisch concern Eurocept bij de overname het Deense NordMedica. Dankzij de overname krijgt het farmacetische concern uit Ankeveen de wereldwijde rechten voor het geneesmiddel Amsidine, een antikankermiddel dat wordt gebruikt voor de behandeling van acute niet-lymfatische leukemie.
Het team van ABN AMRO staat onder leiding van executive director Jorn van Etten. Hij werk samen met Maurice Laudy, Machiel van Oostveen en Frederik Gorter de Vries. Met de deal staat ABN AMRO in 2013 op drie deals. Eerder adviseerde de bank bij een windmolen deal van Mitsubishi en de overname de verkoop van aandelen Delta Lloyd door Aviva. 
De aankoop is een belangrijke stap voor Eurocept als onderdeel van een actieve overnamestrategie om haar sterke healthcare platform en uitgebreide medicijnenpakket  in de Benelux te gebruiken als basis voor verdere groei in Europa. In 2012 realiseerde Eurocept een omzet van 150 miljoen euro.
Volgens Maurice Laudy, healthcare fusie en overname adviseur bij ABN AMRO, past deze overname binnen de ambitie van de onderneming om een pan-Europese ‘specialty pharma’ speler te worden met sterke focus op een aantal specifieke ziektegebieden. 
Gerelateerde artikelen