ABN AMRO en De Breij Evers Boon adviseren bij investering Gimv

ABN AMRO en advocatenkantoor De Breij Evers Boon adviseren zorgbedrijf Eurocept bij de verkoop van een minderheidsaandeel aan Gimv. De verkoper krijgt advies van advocatenkantoor NautaDutilh. De financiering zal wordt gebruikt om Eurocept’s positie in Nederland te versterken en het business model uit te rollen naar buurlanden, zowel via organische groei als overnames.
Volgens Jorn van Etten, fusie en overname adviseur bij ABN AMRO, past deze overname binnen de huidige trend waarin snelgroeiende bedrijven een minderheidsbelang aan een professionele investeerder verkopen. “In plaats van op eigen kracht een nieuwe markt te betreden en daarbij horende uitdagingen te lijf te gaan, halen bedrijven door het verkopen van een gedeelte van de onderneming, ervaring en kennis in huis en kunnen ze hun handelingssnelheid vergroten. Gimv is hierbij voor Eurocept de ideale partner om vanuit de kracht van de eigen onderneming de strategie versneld uit te voeren.”
Op financieel gebied krijgt Eurocept advies van een team van ABN AMRO bestaande uit Jorn van Etten en Frederik Gorter de Vries. Zij werken samen met twee voormalige collega’s Maurice Laudy en Machiel van Oostveen die recent hun eigen healthcare advisory boutique Saola Healthcare Partners zijn gestart.
Het team van De Breij Evers Boon bestaat uit Dennis de Breij, Maaike Janssen en Gaston Freijser. 
 
Het juridisch advies voor Gimv wordt verzorgd door een team van NautaDutilh bestaande uit Lieke van der Velden, Rebecca Pinto, Herman Speyart en Babs van der Heijden. 
 
Eurocept is een Nederlands bedrijf en legt zich toe op de verkoop en distributie van gespecialiseerde geneesmiddelen en medische thuiszorgdiensten. Het bedrijf verzorgt de registratie, marketing, distributie en verkoop van specialistische geneesmiddelen, onder meer op het gebied van anesthesie, psychiatrie, urologie, pediatrie en infectieziekten. Daarnaast levert Eurocept Homecare medische thuiszorg onder meer gericht op medisch specialistische zorg en bijbehorende ambulante medische technologie voor het toedienen van medicijnen en voeding. Ze helpen patiënten om de zorg die door de behandelende arts is gestart in de thuissituatie voort te zetten in nauw overleg met de arts. 
De Eurocept Groep is opgericht in 2001 en houdt kantoor in Ankeveen. De groep is uitgegroeid tot een organisatie met een omzet van 147 miljoen euro in 2012 met ruim 130 medewerkers.
Gerelateerde artikelen