ABN AMRO en Corp adviseren Rabo Capital bij overname USG Energy

ABN AMRO en advocatenkantoor Corp adviseren private equity bedrijf Rabo Capital bij de overname USG Energy voor 80 miljoen euro. Verkoper USG People krijgt financieel en strategisch advies van Rabobank M&A. Op juridisch gebied wordt de verkoper geadviseerd door Allen & Overy. Dankzij de deal kan USG verder investeren in USG Professionals.
ABN AMRO introduceerde Rabo Capital bij de verkopende aandeelhouder en adviseerde haar op
financieel en strategisch gebied. Jorn van Etten geeft leiding aan het M&A team van ABN AMRO dat verder bestaat uit Aram van Viersen, Nadia Rida en sectorbankiers Robbert Claassen, Ronald Quik en Sem Alberga. 
Team leider Jorn van Etten ziet in de deal een voorbeeld van een toenemende activiteit in het middensegment van de M&A markt. In dit segment is ABN AMRO zeer actief, blijkt uit de M&A Database. Robert Claassen, ABN AMRO’s sectorspecialist, ziet dat private equity een rol speelt in de toename van de activiteit. Volgens Claassen toont private equity op dit moment ´warme belangstelling´ voor sterke spelers in de groeimarkt van detachering en is het specialistische energiesegment daarbij een zeer interessante internationale niche.
Advocaten Paul van den Belt, Diederik Baas en Jurriaan Hermans van Corp waren betrokken als juridisch adviseurs van Rabo Capital.
Het team van Rabobank M&A staat onder leiding van zakenbankier Oscar Nettl. Hij werkt samen met Paul Huizinga, Zornitsa Mihaylova en Jesse van Schouwenburg. 
Het team van Allen & Overy staat onder leiding van Annelies van der Pauw, Matthijs Driedonks, Marc Oostenbroek en Liesbeth Scheepbouwer.
Met de verkoop van de offshore detachering activiteiten realiseert USG een boekwinst van 39 miljoen euro in het eerste kwartaal. De opbrengst wordt ingezet om de verdere opbouw van USG Professionals ondersteunen.
 
Gerelateerde artikelen